Sivas Ticaret Borsasında Hayvancılık Konulu Eğitim Verildi - Son Dakika
Yerel

Sivas Ticaret Borsasında Hayvancılık Konulu Eğitim Verildi

Sivas Ticaret Borsasında Hayvancılık Konulu Eğitim Verildi

Sivas Ticaret Borsası (STB) tarafından, üyelerine ve personeline, ’Tarım ve Hayvancılığın Sorunları’ konulu eğitim verildi.

17.10.2015 17:45

Sivas Ticaret Borsası (STB) tarafından, üyelerine ve personeline, 'Tarım ve Hayvancılığın Sorunları' konulu eğitim verildi.

Sivas Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesinde görevli Veteriner Hekim Hakan Özgür ve Ziraat Mühendisi Adem Kepenek tarafından verilen eğitime Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, meclis üyeleri, ticaret borsası üyeleri ve personeli katıldı.

Sivas'ta 2015 yılı destek ödemelerinin toplam tutarının 50 Milyon TL olduğunu belirten Veteriner Hekim Hakan Özgür; "Bakanlığımız tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında, bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan yaş meyve sebze, paketleme ve depolama yatırımları için 3 milyon Türk Lirası, tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları için 3 milyon Türk Lirası, bunun dışında kalan yatırımlar için 1 milyon Türk Lirası, hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar ile su ürünleri işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 3 milyon Türk Lirası, hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 2 milyon Türk Lirası, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlara 3 milyon Türk Lirası, soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlara ve çelik silo yapımına yönelik yeni yatırımlara ise 1 miyon Türk Lirası destek verilmektedir. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilmektedir. Diğer yüzde 50'si oranındaki tutarı ise başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür" dedi.

Düzenlenen eğitim soru ve cevapların ardından sona erdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Ticaret Borsasında Hayvancılık Konulu Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement