Söder'den Dünya Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Söder'den Dünya Öğretmenler Günü Kutlaması

Söder\'den Dünya Öğretmenler Günü Kutlaması

Siirt Öğretmenler Derneği (SODER), Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere yemek verdi.

06.10.2012 16:45

Siirt Öğretmenler Derneği (SODER), Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere yemek verdi.

Öğretmen Evi'nde verilen yemekte konuşan Vali Ahmet Aydın, eğitime büyük önem verdiklerini ve Siirt'i eğitim alanındaki çalışmaları ile ön plana çıkarmak istediklerini belirtti. Vali Aydın, geçen yıl bir milyon kitabın okunduğunu, bu yıl için ise 1.5 milyon kitabın okunmasını sağlayacaklarını söyledi. Eğitimin insan yetiştirmek ve toplumların geleceğini yön vermek olduğunu belirten Vali Aydın, "Eğitim ve eğitimi gerçekleştiren öğretmenler bizim için çok önemlidirler. Nitekim astronomi alanındaki çalışmaları dünyaca bilinen İbrahim Hakkı Hazretlerini yetiştiren hocası İsmail Fakirullah'a neden eser yazmadın diye sorduklarında 'Benim en büyük eserim İbrahim Hakkı'dır' diyerek insanın yetişmesinde eğitimin ve öğretmenin önemini vurgulamıştır. Valilik olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Eğitim alanında çok güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl açılan kitap okuma kampanyasında bir milyon kitap okunmuş. Bu yılki hedefimiz 1.5 milyon kitabın okunmasını sağlamaktır. Sizlerden elinizdeki cevherleri iyi değerlendirmenizi istiyoruz. Sizlere kapım her zaman açıktır" dedi.

Dernek Başkanı Ekrem Gencer ise, eğitim ve öğretim yılının başladığı bir dönemde kutlanan Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerle bir araya gelmeyi ve moral vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Perde pilav ve diğer yöresel yemeklerin sunulduğu yemeğe Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Beyza Eğitim Şirketi A.Ş. Koordinatörü Paşa Kama, Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu, dernek yöneticileri ve öğretmenler katıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söder'den Dünya Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement