Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva - Son Dakika
Yerel

Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva

Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva

Ödemiş Belediyesi'nin 2010 yılında Yeniceköy yakınlarında hizmete sunduğu hayvan barınağında, sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna aralıksız devam ediliyor.3 yılda yaklaşık bin 500 sokak hayvanının kısırlaştırılıp, aşılandığı barınakta 200'e...

14.03.2013 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Belediyesi'nin 2010 yılında Yeniceköy yakınlarında hizmete sunduğu hayvan barınağında, sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna aralıksız devam ediliyor.

3 yılda yaklaşık bin 500 sokak hayvanının kısırlaştırılıp, aşılandığı barınakta 200'e yakın sokak köpeği ile 40'a yakın kedi yaşamlarını sürdürüyor. Barınağı sık sık gönüllü olarak ziyaret eden Ödemişli hayvansever Rukiye Vardar Dinçer, "Burada hayvanlarımız için çok güzel hizmetler var. Bu nedenle hayvansever Ödemiş halkımızın barınağa ilgi ve destek göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren barınağın sorumlusu veteriner hekim Aylin Aktaş, "Barınağımızın hizmete açıldığı 2010 yılından bu yana bin 500 sokak hayvanımızı kısırlaştırdık. Hayvanlarımızın her türlü muayenelerini eksiksiz yapıyoruz. Parazit tedavileri, kısırlaştırma, kuduz aşısı ve küpeleme işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Tempomuz oldukça yoğun. Ama bölgemizin en iyi hayvan barınaklarından birinin Ödemiş'te olduğunu söyleyebiliriz. Gönüllülerin desteği hem kedi ve köpeklerimizi, hem de bizi oldukça mutlu ediyor. Barınağımızda şu an 200 köpek ile 38 kedi misafir ediliyor" diye konuştu.

Evde beslemek üzere barınaktaki hayvanları vatandaşlara ücretsiz verdiklerini sözlerine ekleyen Aktaş, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımız dilerlerse burada tüm aşıları ve tedavileri eksiksiz yapılan hayvanlardan edinebilirler. Tek şartımız hayvanı alan kişinin 18 yaşından büyük olması. Barınağımızda her cinsten kedi ve köpek mevcut. Bu nedenle hayvan beslemek isteyen vatandaşlarımızın ilgi göstereceğini düşünüyoruz."

Ödemiş Belediyespor teknik direktörün Zafer Dinçer'in eşi Rukiye Vardar Dinçer, bir hayvan gönüllüsü olarak fırsat buldukça barınağı ziyaret ettiğini ifade etti. Çevrede gördüğü bakıma muhtaç kedi ve köpekleri barınağa getirdiğini, kedi ve köpeklerin burada sıcak bir ortamda ağırlandığını belirten Dinçer, "Barınağımızda hayvanlarımızın yaşamlarını rahat bir ortamda sürdürmeleri için her şey mevcut. Sağlık açısından da hiçbir sıkıntı yok. Diğer barınaklara kıyasla Ödemiş hayvan barınağı son derece iyi bir ortama sahip. Burada hayvansever Ödemiş halkına düşen görev bu barınağın işini kolaylaştırmak, destek vermek. Bizim kadar yaşamaya hakkı olan hayvanlarımızı hiçbir zaman ihmal etmemeliyiz. Bu nedenle bu barınağı ziyaret etmeli, destek vermeli ve hayvanlara yalnız olmadıklarını göstermeliyiz" diye konuştu.

Hayvan barınağına gıda, ecza ve diğer malzemeler konusunda yardım yapılabileceğini kaydeden Dinçer, "Kedi ve köpekler için mamalar alınarak buraya bağışlanabilir. Barınağın en büyük ihtiyaçlarından biri ekmek. Vatandaşlarımız ekmek desteği sağlarlarsa çok iyi olur. Evlerde kullanılmayan yemek kapları, tencereler burada hayvanlarımız için değerlendirilebilir. En çok ihtiyaç duyulan şeylerden birisi de özellikle yeni doğan hayvanlar için alta serilmek üzere battaniye ve halı. Vatandaşlarımız yine evde kullanmadıkları halı, kilim ve battaniyeleri buraya bağışlayabilirler. İlaç ve diğer sarf malzemeleri konusunda da barınağa katkı sunulabilir. Bu barınağın varlığı herkesçe bilinmeli ve benimsenmeli. Ödemiş'in bir parçası olan hayvanlarımıza en iyi desteği sağlamak hepimizin görevi. Dünyamızı sevmek hayvanlarımızı da sevmek demektir. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın ilgi ve desteğini bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement