Somali'den Soma'ya Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Somali'den Soma'ya Teşekkür

Somali\'den Soma\'ya Teşekkür

Soma halkının yardımlarıyla kardeş ülke Somali'de açılan Türk okulunun müdürü teşekkür ziyareti için Soma'ya geldi.

03.01.2013 08:36

Soma halkının yardımlarıyla kardeş ülke Somali'de açılan Türk okulunun müdürü teşekkür ziyareti için Soma'ya geldi.

Ülkedeki iç savaş nedeniyle birçok insanın ölümle ve açlıkla mücadele ettiği Somali, Türk halkının yardımlarıyla açlıktan dolayı ölümlerden kurtuldu. Somali Bedir Türk Lisesi'nin Müdürü Bilal Köse, 2011 yılında Soma halkının destekleriyle açılan okulda şu an 250 öğrencinin okuduğunu, Somali hükümeti tarafından kendilerine tahsis edilen okulun tamiratının bitmek üzere olduğunu ve kısa zaman sonra resmi açılışının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Somalılara teşekkür etmek üzere ilçeye gelen Bilal Köse, Kaymakam Abdulkadir Karataş ve Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi makamında ziyaret etti. Kaymakam Karataş, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Soma halkının yardımlara devam edeceğini, ilçedeki Özel Birlik Koleji'nde de 6 Somalili öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü söyledi. Karataş, Soma'nın uluslararası ortamlarda adının duyurulmasına katkıda bulundukları için Soma İşadamları Derneği yöneticilerine de teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hasan Ergene de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, aradaki mesafenin kardeşliğe engel olmadığını, yardımlara Soma halkı olarak devam edeceklerini söyledi. Ergene, ülkeyi ve Soma'yı uzaklarda temsil eden öğretmenlere de Okul Müdürü Bilal Köse aracılığıyla selam gönderdi.

Somali Bedir Türk Lisesi Müdürü Bilal Köse, okulun resmi açılışına Kaymakam Karataş ve Belediye Başkanı Ergene başta olmak üzere tüm Soma halkını davet etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Somali'den Soma'ya Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement