Sultan Alparslan Koleji'nde Yumurta Atma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Sultan Alparslan Koleji'nde Yumurta Atma Yarışması

Sultan Alparslan Koleji\'nde Yumurta Atma Yarışması

Kars Sultan Alparslan Koleji, Fen ve Teknoloji Bilgisi bölümünün düzenlemiş olduğu "Kırılmayan Yumurta" yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.

14.12.2013 11:03  Güncelleme: 11:14

Kars Sultan Alparslan Koleji, Fen ve Teknoloji Bilgisi bölümünün düzenlemiş olduğu "Kırılmayan Yumurta" yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.

5. Sınıf öğrencileri evlerinde hazırladıkları yumurta ve bunu yerleştirdikleri düzeneklerle okulun 4. katından boşluğa bıraktı. Yere düşen ve içindeki yumurtanın kırılmadığı projeler dereceye girdi. Okul yönetimi kırılmayan yumurta yarışmasında gerek tasarımı,gerekse orijinal fikirleri göz önünde bulundurarak ilk üçe girenleri belirledi.

Yapılan değerlendirmede 1'nciliği çeşitli maddelerle korunmaya alınmış ve en sonunda da bebek beziyle sarılmış olan Emel Zehra Çakar aldı. 2'nciliği bir çok defa yumurtayı sarmış ve en sonunda da paraşütle atan NurefşanTuysuz alırken, 3'ncülüğe ise yine paraşütle atan ve paraşütün rüzgar sebebiyle bir süre havada kalmasına sebep olan Şevin Püren Aydın layık görüldü.

Yarışmada kullanılan 25 yumurtadan 15 tanesi kırıldı. Yarışma sayesinde öğrenciler eğlenmelerinin yanı sıra hava direncinin eksini de gözlemlemiş oldular. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultan Alparslan Koleji'nde Yumurta Atma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement