Sultan Selçuk Türbesi Gün Yüzüne Çıkacak - Son Dakika
Yerel

Sultan Selçuk Türbesi Gün Yüzüne Çıkacak

Sultan Selçuk Türbesi Gün Yüzüne Çıkacak

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral ile birlikte Sivas Müze Müdürlüğü denetiminde Üçlerbey Mahallesi’nde, bulunan Sultan Selçuk türbesinin açığa çıkarılması amacıyla yürütülen sondaj ve araştırma kazısı çalışmalarını yerinde inceledi.

24.12.2013 15:34

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral ile birlikte Sivas Müze Müdürlüğü denetiminde Üçlerbey Mahallesi'nde, bulunan Sultan Selçuk türbesinin açığa çıkarılması amacıyla yürütülen sondaj ve araştırma kazısı çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemeden sonra çalışmaları değerlendiren Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, "Sivas ilimiz tarihi hazineler şehridir. Her gün, kültür varlığı olan değerine paha biçilemeyecek derecede kıymetli bir türbeye, bir mescit kalıntısına veya herhangi bir tarihi değere ait Selçuklu eserine rastlıyoruz. İşte bunlardan biri de çeşitli duyumlardan yola çıkarak, sağ olsun belediye başkanımızın da önderliğinde birkaç defa buraya geldik. Yanda bulunan bu evden içeri geçerek geldiğimizde burada hiçbir şey yoktu. Daha sonra bu duyumlardan hareketle bizim Teknik Şube ve Sanat Eserleri Şube Müdürlüğümüzden ilgili arkadaşlarımız araştırmalar yaptılar. Bizdeki kayıtları yeniden kontrol ettik ve çok ilginç noktalara geldik. Daha sonra biz bu duyumları yazıya döktük. Sivas Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile yazıştık ve müzenin nezaretinde kuruldan karar çıkarttık. Buradaki çalışmayı müze denetiminde gerçekleştirdik." dedi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise bu alana olan ilgisinin süreci hakkında bilgiler;"Sultan Selçuk Hazretleri veya Selçuk Dede'nin burada türbesi var dediler. Evin içinden geçtik buraya geldik o arkadaşımızın ablası mahallede, 70-80 yaşlarındaki büyükler geldiler. Yine burada bir mülk sahibi ile görüştüm. Burada kümbet olduğu gibi var capcanlı duruyor bir kümbet şeklinde. Daha önce arkadaşlar bu türbenin taşlarını kullanmış, bu evin sahibi de evin altında kalarak ölüyor. Buda ibretlik bir hadise. En son aşamada Sayın Vakıflar Bölge Müdürümüzle birlikte çalışmak durumundayız. Kamuoyu şunu biliyor ki ben bütün bölge müdürlerimizle Sivas ile ilgili her konuda mutlaka iyi bir diyalog ve gayret içinde olmaya çalışıyorum. Tabi bunlara sahip çıkmamız gerekiyor. Sayın Bölge Müdürümüzle evin içinden geçtik, geldik. Kurula müracaat ettiler, zaten tapu kayıtları var. Bu alan belediyemiz imar revizyonunda yeşil alana alındı, yeşil alanının biraz daha genişletilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultan Selçuk Türbesi Gün Yüzüne Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • askm kafa: sayın dogan urgup yanına vakıflar bolge muduru alı verelıde alıp kendıne yandas bulup olmayan turbeyı varmıs gıbı lanse etmıs muthıs olmus muze mud burası ıle kazı calısmalarını yapmıs buranın raporunu kurula sunulmamıs kulurul burası turbe yatır alanı dememıs tescıllememıs fakat baskan dogan urgup ne hıkmete ermıs ıse turbenın adını bıle koymus gorustugu kısıler kımse mıslarla demıslerle hıkayelerle haberyapıp ne kadar sırın olmus guya baskan calısıyor gıbı lanse edıp halkı kandırıyor 1 2 Yanıtla

Advertisement