Sultanhanı Beldesi Doğalgaza Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Sultanhanı Beldesi Doğalgaza Kavuşuyor

Sultanhanı Beldesi Doğalgaza Kavuşuyor

Türkiye’nin en büyük beldesi olma özelliğini taşıyan Aksaray’ın merkeze bağlı Sultanhanı Beldesi, belde belediyesinin yaptığı çalışmalar sonucu doğalgaza kavuşuyor.

01.03.2017 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük beldesi olma özelliğini taşıyan Aksaray'ın merkeze bağlı Sultanhanı Beldesi, belde belediyesinin yaptığı çalışmalar sonucu doğalgaza kavuşuyor.

Sultanhanı Belde Belediye Başkanı Fahri Solak, Sultanhanı'nda doğalgaz alt yapı çalışmalarının bu ay içinde başlayacağını belirterek, vatandaşların artık doğalgaza kavuşacağını söyledi. Birçok ilde bile olmayan doğalgazın beldeye gelmesinin sevindirici bir çalıma olduğunu belirten Başkan Solak, öncelikli amaçlarının vatandaşı rahatlatmak ve hava kirliliğini önlemek olduğunu söyledi.

Başkan Solak, "Şu anda birçok ilde bile olmayan doğalgazı da Sultanhanı'na kazandırıyoruz. Aksaray Gaz firması ile görüşmelerimizi yaptık ve sonucunu da aldık. 1 aya kadar şehrin ana merkezi olmak üzere alt yapı çalışmaları başlayacak. İlk olarak TOKİ konutları ve şehir merkezine gaz verilecek. Önümüzdeki yol, yani 2018 yılında da gaz verilecek. 2020 yılında da bütün Sultanhanı Beldesi gaza kavuşmuş olacak. Buradaki amacımız öncelikle hava kirliliğini önlemek. Doğalgaz depolama tesisinin Sultanhanı'nda olması ve Sultanhanı bölgesinde büyük fabrikaların olması nedeniyle ana vana yerleştirildi. Ana vana yerleştirilince Sultanhanı'nın da doğalgaz şansı oldukça arttı. Hal böyle olunca girişimlerimizi yaptık ve doğalgazı sağladık. Şimdi baktığımız zaman bazı illerde bile doğalgaz yok. Biz bir belde olmamıza rağmen doğalgaza kavuşuyoruz. Bu gerçekten çok önemli ve sevindirici bir çalışma. Aksaray merkezden sonra ilk olarak Sultanhanı doğalgazı kullanacak" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanhanı Beldesi Doğalgaza Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement