Sultanhisar'da 5 Eylül Kurtuluş Programları İptal Edildi - Son Dakika
Yerel

Sultanhisar'da 5 Eylül Kurtuluş Programları İptal Edildi

Sultanhisar\'da 5 Eylül Kurtuluş Programları İptal Edildi

Sultanhisar Belediye Başkanı Ünal, Mısır'da yaşananların ardından Sultanhisar'daki kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinin iptal edildiğini söyledi.

27.08.2013 09:51  Güncelleme: 09:55

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Mısır'da yaşananların ardından Sultanhisar'da planlanan kurtuluş yıldönümü etkinliklerinin iptal edildiğini belirtti.

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, yaptığı açıklamada; "Sultanhisar İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. yılı nedeniyle 5 Eylül 2013 tarihinde yapılacak olan Halk Konseri iptal edilmiştir. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in 19 Ağustos'ta partili belediyelere gönderdiği yazıda Mısır'da yaşanan üzücü olaylara dikkat çekerek, 'Bugünlerde Mısır'da darbe sonrası olaylarda demokrasiye ve demokratik bir seçimle göreve gelmiş olmasına rağmen cezaevinde tutulan Cumhurbaşkanı Mursi'ye sahip çıkmak üzere barışçı eylem yapan yüzlerce insan, kadın ve çocuk şehit düşmekte ve binlercesi yaralanmaktadır. Kardeş Mısır halkının yaşadığı insanlık dramı karşısında aziz milletimizin ve parti camiamızın acısı ve tepkisi büyüktür. Bu sebeple Mısırlı kardeşlerimizin acılarını paylaşmak adına müzik etkinlikleri, konser ve eğlence programlarının bir süre iptal edilmesi, bu hususta bütün belediyelerimizin aynı hassasiyeti göstermesi uygun olacaktır. Gelişmelere göre durum değişikliği olması halinde bu konu yeniden değerlendirilecektir' demesi üzerine bazı il ve ilçelerde konser ve etkinlikler iptal edilmiştir. Sultanhisar Belediyesi olarak Mısır'lı kardeşlerimizin acısını paylaşıyor ve 5 Eylül 2013 akşamı gerçekleşecek olan Kurtuluş Şenliği Halk Konserimizi iptal ediyoruz. Gündüz saat 10.00'da yapılacak olan resmi tören ise programda olduğu gibi gerçekleşecektir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanhisar'da 5 Eylül Kurtuluş Programları İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement