Sümela Manastırı'nda Üçüncü Ayin - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sümela Manastırı'nda Üçüncü Ayin

15.08.2012 16:20  Güncelleme: 17:16

88 yıl sonra ilk kez 2010’da yapılan ayinin bu yıl 3.’cüsü gerçekleştirildi.

Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda üçüncü ayin gerçekleştirildi. Ayini, Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Myanmar'a giden Emine Erdoğan'a teşekkür eden Bartholomeos, barış ve kardeşlik çağrısı yaptı.

Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı, yeniden tarihe tanıklık etti. 88 yıl aradan sonra ilk kez 2010 yılında yapılan ayinin bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi.

Kemençe eşliğinde oyunlar oynayarak, şarkılar söyleyerek ayine giden konuklar, manastırda, ilahiler okundu, dualar edildi.

Yunanistan’daki Kriz Ayini de Vurdu

Katılım geçtiğimiz yıllara oranla daha az olması dikkat çekti. Yunanistan'daki ekonomik krizin bu yıl ayine katılımı da etkilediği ifade edildi.

Yunanistan’dan sadece 300 kişinin katıldığı ayini her zaman olduğu gibi İstanbul Patriği Bartholomeos yönetti.

Bartholomeos’tan Barış ve Kardeşlik Çağrısı

2 saat süren ayinin ardından barış ve kardeşlik çağrısı yapan Bartholomeos, "Ziyaretimiz Ramazan'ın bereketli günlerine denk geldi. Bu anlamlı tesadüf, Anadolu'da yüzlerce yıl boyunca farklı şekillerde olsa da ortak bir ve tek yaratıcıya ibadet eden Müslüman ve Hristiyanların bir arada yaşadıkları tecrübeye de işaret etmektedir" dedi.

Emine Erdoğan’a Teşekkür Etti

Patrik konuşmasında Myanmar'daki zulme de dikkat çekti. Myanmar'a giden Emine Erdoğan'a teşekkür eden Bartholomeos, şunları söyledi:

"Devletlerin ve toplumların din adına birbirlerini kırmaya, vurmaya ve öldürmeye hakkı var mıdır? Başbakanımızın eşi sayın Emine Erdoğan'ın da bizzat ziyaret ederek şahit olduğu Myanmar'daki zulüm hepimizin kalbini yaralamıyor mu? Her şeye rağmen yine de maalesef coğrafyamızda din adına işlenen cinayetler, kıyımlar ve sürgünler devam etmektedir.”

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sümela Manastırı'nda Üçüncü Ayin - Son Dakika


Advertisement