Suriye'deki Olaylar - Son Dakika
Yerel

Suriye'deki Olaylar

Suriye\'deki Olaylar

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, sınır komşusu Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde devam eden çatışmalardan ilçenin de etkilendiğini söyledi.

23.09.2012 11:44

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, sınır komşusu Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde devam eden çatışmalardan ilçenin de etkilendiğini söyledi.

Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç günden bu yana komşu ülke Suriye'de çatışmaların devam ettiğini hatırlattı.

Muhaliflerin ilk etapta Tel Abyad Sınır Kapısı'nın kontrolünü ele geçirdiğini, ardından emniyet müdürlüğü ve istihbarat binalarının da alındığını aktaran Ayhan, şunları kaydetti:

"Çatışmalar devam ediyor, ilçemiz bu çatışmalardan aynı şekilde etkileniyor. Patlamalar, havan topları sık sık ilçemizin üzerine denk geliyor. Bazı köylerimize isabet ediyor. Arıcan ile Gülveren köyleri arasına isabet eden bir havan topu var. Emniyet güçleri orayı kontrol altına aldılar, yani imha ettiler. Halk içinde bir tedirginlik ister istemez oluşuyor. 'Yani üzerimize ateş düşerse, bir top düşerse' o korku var halkta. Temennimiz, sınır komşumuz Suriye'de savaşın bir an önce bitmesi, insanların daha huzurlu yaşaması."

Muhabir: Müslüm Etgü - Yasin Dikme/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: Şükran Yücel - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement