Sürü Yöneticisi Kursunu Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Sürü Yöneticisi Kursunu Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi

Sürü Yöneticisi Kursunu Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ’’Sürü Yöneticisi ’’ kursu kapsamında kursiyerlere kurs sonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

12.03.2015 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Sürü Yöneticisi " kursu kapsamında kursiyerlere kurs sonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törene, Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Sulusaray Kasabası Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü İlhan Temel, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammed Çömçe, Birlik Başkanları, Kurs Eğitmeni Veteriner Hekim Tekin Keceçi ve kursiyerler katıldı.

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz törende yaptığı konuşmada, sürü yöneticiliğinin bilinen en eski mesleklerden olduğuna dikkat çekerek bu konudaki eğitimlere önem verdiklerini, yapılan teorik eğitimlerin yanında, yapılan uygulamalı eğitimlerin amacının yetiştiricilerin bilgilendirilmesi, hayvancılığın geliştirilmesi ve daha kalifiye sürü yöneticisi yetiştirmek olduğunu söyledi. Bakanlın sürü yönetimine vermiş olduğu destekler nedeniyle yetiştiricilerin faydalanması için talep edilen her yerde kursun açılabileceğini belirten Yılmaz, sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri kutladı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İlhan Temel ise; açılan bu kursların gerek istihdamın artırılmasına gerekse konusunda daha bilgili ve tecrübeli iş gücü potansiyeline katkı sağladığını belirterek bu kursların yürütülmesinde destek sağlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ve personellerine teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Hasan Kayhan'da konuşmasında; her alanda eğitimin önemli olduğunu belirterek tarım alanındaki eğitim çalışmaları ile birlikte hayvancılığın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için teşviklerin artırıldığına vurgu yaptı. Verilen eğitimlerle kursiyerlerin sürü yönetimini bilinçli olarak yapmalarının sağlanarak hayvan bakım ve güvenliği konusunda tecrübe kazandırıldığını kaydeden Kayhan bu sayede yapılan işin kalitesinin artacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sürü Yöneticisi Kursunu Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement