Süt Üreticileri Kooperatifle Güçleniyor - Son Dakika
Yerel

Süt Üreticileri Kooperatifle Güçleniyor

Süt Üreticileri Kooperatifle Güçleniyor

Birliğin üretici için bir alternatif olduğunu vurgulayan Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca "Birlik bir tren gibidir, binen kimseyi indirmez" dedi.

21.08.2013 15:46

Birliğin üretici için bir alternatif olduğunu vurgulayan Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca "Birlik bir tren gibidir, binen kimseyi indirmez" dedi.

Birliğin süt üreticilerinin sorunlarını çözmek ve onlara destek sağlamak için 2005 yılında 44 kurucu üyenin bir araya gelmesiyle kurulduğunu belirten Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, birlik olarak sanayici ile direkt pazarlık yapma gücüne sahip olduklarına dikkat çekerek, "Ürün kalitesini iyileştirmek, pazarlama gücü arttırmak, üretici haklarını koruma altına alınmak ve kayıt dışı süt üretimini engellemek gibi konulardaki sorunların çözüm noktasında üreticimizin umut ışığı olduk" diye vurguladı.

Süt üreticilerinin birliğe üye olmalarının kendi menfaatleri açısından çok önemli olduğunun altını çizen Tunca "Üreticilerimizin süt ve anaç sığır ve suni tohumlamadan doğan buzağı desteklemeleri ile ilgili olarak devlet desteklerinden faydalanabilmeleri için bu birliğe kayıt yaptırmaları gerekiyor. Üreticilerimizin mutlaka soğuk zincire geçmesi gerekiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın tarımsal destek ödemeleri kapsamında süt üreticilerine litre başı destek vermektedir. Bakanlığımız soğuk süte litre başı 9 Krş, sıcak süte ise litre başı 4 Krş destek ödenmektedir" dedi.

Okul sütü projesi kapsamında, çocuklara 2 yıl daha okul sütü dağıtılacağını belirten Tunca "Bu eğitim-öğretim yılının 2. döneminde uygulanacak projeyle, öğrencilere haftanın 3 günü süt dağıtılacak. Program ile çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırılması, yeterli ve dengeli beslenmeleri ve sağlıklı büyümelerine katkı sağlamayı amaçlanmaktadır. Süt Üreticileri Birliği olarak bu yılda okul sütü projesine tam destek veriyoruz. Çünkü bu proje ile sağlıklı bir gençlik yetişecek" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Süt Üreticileri Kooperatifle Güçleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement