Taksiciler Kırmızı Işıkta Kontak Kapatmayacak - Son Dakika
Yerel

Taksiciler Kırmızı Işıkta Kontak Kapatmayacak

Taksiciler Kırmızı Işıkta Kontak Kapatmayacak

Edremit merkez ve beldelere bağlı taksicilerin, taksimetreleri yeniden ayarlandı.

30.09.2013 17:22

Edremit merkez ve beldelere bağlı taksicilerin, taksimetreleri yeniden ayarlandı. Taksiciler kırmızı ışıkta kontak kapatmak zorunda kalmayacak. Öte yandan 70 lira olan güncelleme bedellerinin oda tarafından karşılandığı öğrenildi.

Edremit merkez ve beldelerde bulunan Taksiciler, bugünkü mesailerini güncelleme ile geçirdi. Taksicilerin kabusu olan kırmızı ışıklar, artık yolcuya da yansıyacak. Kilometre hesabında işleyen taksimetreler, artık kırmızı ışılarda da saniye hesabıyla ufak artışlar olarak yansıyacak.

ESNAFIMIZ ZARARDAN KURTULUYOR

Yeni düzenleme ile ilgili olarak bilgi aldığımız Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Dut, "Kırmızı ışıklar taksici esnafımıza büyük zarar açmaktaydı. Taksimetreler ücret yazmıyordu. Şimdi yeni uygulama ile taksiler dururken de taksimetre işleyecek. Bu çok cüzi şekilde olacak. Yani yolcuya çok ufak bir miktar olarak yansıyacak ama her gün onlarca, yüzlerce kez ışıkta bekleyen taksiciler, önemli bir külfetten kurtulacak" dedi. Ayrıca yeni düzenleme bedelinin 70 TL olduğu öğrenilirken, bayram öncesi taksici esnafa külfet olmaması için bu ücretin oda tarafından karşılandığı öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taksiciler Kırmızı Işıkta Kontak Kapatmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement