Talipoğlu, Adana'da Ağız Diş Sağlığına Dikkat Çekti - Son Dakika
Yerel

Talipoğlu, Adana'da Ağız Diş Sağlığına Dikkat Çekti

Talipoğlu, Adana\'da Ağız Diş Sağlığına Dikkat Çekti

“Bamteli: Bir Yol Hikayesi” programının yaratıcısı Tayfun Talipoğlu, Colgate ve Türk Dişhekimleri Birliği’nin işbirliğiyle, Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak, halkı ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendiren bir yolculuk başlattı.

18.02.2014 14:53

"Bamteli: Bir Yol Hikayesi" programının yaratıcısı Tayfun Talipoğlu, Colgate ve Türk Dişhekimleri Birliği'nin işbirliğiyle, Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak, halkı ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendiren bir yolculuk başlattı. Talipoğlu, ilki uzman dişhekimlerinin desteğiyle Adana'da düzenlenen ağız diş sağlığı toplantısına katıldı. Toplantıda, Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serdar Ak, Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman, Dişhekimleri ve davetliler hazır bulundu.

"Ağız sağlığın aynasıdır, her şey ağız da başlar" diyen Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman, "Ağız diş sağlığındaki problemleri halkımıza anlatmamamız lazım. Bunu da Sayın Tayfun Talipoğlu gibi insanların inandığı, güvendiği bir yüze ve böyle geniş bir çalışmaya ihtiyacımız var. İnsanlarımızın geleceği için yapılan bu çalışmalar boşa gitmeyecektir" diyerek ağız diş yapısı, hastalıkları ve yaşanan problemlerle ilgili bir slayt sunum yaptı.

Adana Dişhekimleri Odasında düzenlenen toplantıda yaşamından kesitler anlatan Talipoğlu, toplumun ağız diş sağlığı konusunda çarpıcı bilgiler paylaştı.

Diş çürüğünün, dünyada en sık rastlanan kronik hastalık olduğuna dikkat çekilerek, 5 milyar insanın (dünya nüfusunun yüzde 80'i) diş çürüğüyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıklarının, romatizma, şeker hastalığı, görme bozukluğu, kalp krizi, böbrek iltihabı, zatürre ve ülser gibi hastalıklara neden olabildiği; oluşum sürecinde kontrol edilirse, diş çürüğünün önlenebildiği anlatıldı.

Toplumun diş çürüğünün önemli bir sağlık problemi olduğunu anlaması gelecek nesiller için büyük önem taşıdığına inanan Colgate, Türk Dişhekimleri Birliği'yle beraber, çeşitli şehirlerde halkı bilinçlendiren toplantılar yapmaya devam edecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talipoğlu, Adana'da Ağız Diş Sağlığına Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement