Tarihi Konak Devlet Eliyle Restoran Oldu - Son Dakika
Yerel

Tarihi Konak Devlet Eliyle Restoran Oldu

Tarihi Konak Devlet Eliyle Restoran Oldu

Sivas Hizmet Vakfı olarak kullanılmaya başlayan Tarihi Osmanağa Konağı yapılan düzenlemelerin ardından restorana dönüştürüldü.

11.04.2011 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valiliği tarafından 2003 yılında restore edilerek Sivas Hizmet Vakfı olarak kullanılmaya başlayan Tarihi Osmanağa Konağı yapılan düzenlemelerin ardından restorana dönüştürüldü. Kentte 1868 yılında yapılan ve 2003 yılında Sivas Valiliği tarafından restore edilerek Sivas Hizmet Vakfı'nın kullanımına sunulan Tarihi Osmanağa Konağı İl Özel İdaresi tarafından yapılan düzenlemeler ardından restorana dönüştürüldü. Özel İdare'ye bağlı Sivas Buruciye Turizm El Sanatları Anonim Şirketi'nin işteceği restoran düzenlenen tören ile açıldı. Açılış törenine Vali Ali Kolat, Yardımcıları İsmail Karadaş ve İsmail Koşum, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve protokol üyeleri katıldı. Öncelikli olarak müşterilere yöresel yemeklerin sunulacağı konağın bir bölümünde de Sivas'a özgü el sanatları ürünlerinin yer aldığı köşe oluşturuldu. Gelen müşterilere bu ürünlerin de satışının yapılacağı belirtildi. Vali Ali Kolat konağın bahçesinde yapılan gözlemelerden yanında bulunan protokol üyelerine ikram etti. Vali Kolat, konağın restoran olarak hizmet verecek olmasında ticari amaç güdülmediğini belirterek, şöyle dedi:

"Burası kültürle lezzetlerin birleştiği bir nokta olarak değerlendirilmeli. İlimizdeki konakların daha fonksiyonel bir hale gelmesini istiyoruz. 'Bu konakları nasıl bir çalışma yaparız da daha fonksiyonel bir hale getiririz? diye düşündük ve burasının da örnek olmasını istedik. Böyle bir çalışmaya girdik. Umarım başarılı oluruz. İleride sistemi oturttuğumuz zaman belki de biz devreden çıkacağız ve buraların işletmesini esnafımıza vereceğiz. Biz istiyoruz ki tüm tarihi konaklarımız marka haline gelsin ve Sivas'ın tanıtımına katkı sağlasın. Herkese hizmet edecek değişik konseptler olsun istiyoruz. Bu da bir örnek çalışmadır. " - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Tarihi Konak Devlet Eliyle Restoran Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement