Tarımsal Üretimi Tabletle Kayıt Altına Alma Yöntemi - Son Dakika
Yerel

Tarımsal Üretimi Tabletle Kayıt Altına Alma Yöntemi

Tarımsal Üretimi Tabletle Kayıt Altına Alma Yöntemi

Nevşehir'de, tarımsal işletmelerin üretim bilgilerini kayıt altına almak amacıyla Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi personeline tablet bilgisayar dağıtıldı.

17.07.2014 16:12  Güncelleme: 16:51

Nevşehir'de, tarımsal işletmelerin üretim bilgilerini kayıt altına almak amacıyla Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi  (TAR-GEL) personeline tablet bilgisayar dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, kurumun toplantı salonunda düzenlenen törende, projeyle tarımsal işletmelerin üretim bilgilerini kayıt altına alarak, işletme bilgilerinin tam ve güncel olmasının sağlanabileceğini belirtti.

Tarımsal işletmelerin temel değişkenlerinden elde edilen kayıtların, 2014 yılı genel tarım sayımı için esas teşkil edilmesinin planlandığını belirten Yılmaz, "Tarım Bilgi Sistemi kullanılarak 2014 yılı genel tarım sayımının yapılması ve kayıt sistemin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına ilişkin protokol, bakanlığımız ile Kalkınma Bakanlığı arasında 28 Haziran 2013 tarihinde imzalandı. Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi Yönetmeliği de 18 Şubat 2014 tarih ve 28917 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi" diye konuştu.

Yılmaz, il genelinde 71 tablet bilgisayar dağıtıldığını ifade ederek, TUKAS siteminde, üreticilerin tarımsal varlıklarına ilişkin kayda alınan bilgilerin yanı sıra koordinat ve parsel numaralı, haritalar düzeyinde arazi bilgilerinin de yer aldığını belirtti.

Konuşmaların ardından personele tablet bilgisayarları, Vali Yardımcısı Hasan Kayhan ve Okan Yılmaz tarafından dağıtıldı. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarımsal Üretimi Tabletle Kayıt Altına Alma Yöntemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement