Taşeron 30 Kasım'da Sokağa İniyor - Son Dakika
Yerel

Taşeron 30 Kasım'da Sokağa İniyor

Taşeron 30 Kasım\'da Sokağa İniyor

Taşeron işçiler kadro talebiyle 30 Kasım'da miting yapmaya hazırlanıyor. Mitinge Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Aslan'ın da katılması bekleniyor.

19.11.2013 11:22

Hükümetin taşeron ve sözleşmeli çalışana kadro vermesi yönündeki haberler basında geniş yer bulunca seslerini daha gür duyurmak isteyen işçiler, KAŞİP çatısı altında 30 Kasım'da miting yapmaya hazırlanıyor. Genel merkezi Şanlıurfa'da bulunan KAŞİP'te miting öncesi hazırlıklar sürerken, dernek genel başkanı Hakan Aydın'ı arayan Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Aslan, Aydın'la fikir alış verişinde bulunarak yaklaşımını sergiledi.

Miting ve Arslan ile görüşmelerinin detaylarını basınla paylaşan KAŞİP Genel Başkanı Hakan Aydın, "Kamu Şirket Personelleri Derneği genel merkezi olarak kurulduğumuz günden bu yana her platformda taşeron işçilerin sorunlarını dile getirdik, çözüm önerilerini açıkladık, raporlar hazırladık. Yakın zamanda Hak-İş Sendikası Konfederasyonu Başkanı Mahmut Aslan da taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Aslan'a 'İşin aslını 586 bin kişiye kadro diye çıkan bu haberler nedir? Neden böyle bir açıklama yaptınız?' dedim.
Genel Başkan Aslan'da bu konuda bana verdiği bilgide 'Biz daha önceden de böyle taleplerde bulunduk. Bu bir taleptir. Henüz yasallaşmış bir durum yok. Bununla ilgili yasal alt yapının hazırlanmasını istedik. Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e ilettik Bakan bey olumlu baktı lakin henüz net bir durum yok' Şeklinde bilgi verdi.

Biz KAŞİP olarak 30 Kasım günü meydanlarda miting kararı aldık. Bu mitinge tüm çalışan kardeşlerimiz, haklarını aramaları adına bekliyoruz. Kadro almak, çocuklarımızın geleceklerini daha sağlam temeller üzerine kurmak, herkes gibi bizim de aynı iş gücünü göstermemize rağmen aynı şartlara kavuşmamız için bu birlikteliğimiz çok önem arz ediyor" diye konuştu.

Aydın ayrıca görüşmesinin ardından Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Aslan, yurt dışı programının olmaması halinde mitinge katılacağı yönünde müjde aldıklarını da sözlerine ekledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Taşeron 30 Kasım'da Sokağa İniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement