Taşta Açan Çiçekler" Çeşme'de - Son Dakika
Yerel

Taşta Açan Çiçekler" Çeşme'de

Taşta Açan Çiçekler" Çeşme\'de

Gazeteci Saadet Erciyas’ın "estetik ebru" projesi kapsamında üretilen ebru sanatı uygulanmış doğaltaş eserler, "Taşta açan çiçekler" sergisinde, bu kez Çeşme’de sanatseverlerle buluştu.

09.09.2014 17:49

Gazeteci Saadet Erciyas'ın "estetik ebru" projesi kapsamında üretilen ebru sanatı uygulanmış doğaltaş eserler, "Taşta açan çiçekler" sergisinde, bu kez Çeşme'de sanatseverlerle buluştu.

Geleneksel el sanatlarımızın en güzel örneklerinden biri olan ebru, "estetik ebru" projesi kapsamında Türk mermer ve doğaltaşına uygulanıyor. Ebru sanatçılarının geleneksel yöntemleri kullanılarak oluşturduğu desenlerle çiçek açan taşlar, şimdi kültürümüzü anlatan eşsiz eserler olarak önemli mekanları süslüyor.

Ebru sanatında ortaya çıkan desenler ve figürler yalnızca bir kez, bir yüzeye uygulanabiliyor. Her biri sanat eseri niteliğindeki eşsiz ürünler, kadın sanatçılar tarafından özel olarak, tek tek, elde üretiliyor. Estetik Ebru projesinde yer alan sanatçıların eserleri, Çeşme Kalesi Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Sergi 14 Eylül 2014 Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşta Açan Çiçekler' Çeşme'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement