Tatvan'da 2 Bin Kişiye İftar Yemeği - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tatvan'da 2 Bin Kişiye İftar Yemeği

Tatvan\'da 2 Bin Kişiye İftar Yemeği
13.07.2014 11:09

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Tatvan İnsan-Der organizasyonunda “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla Bitlis’in Tatvan ilçesinde 2 bin kişiye iftar yemeği verildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Tatvan İnsan-Der organizasyonunda "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla Bitlis'in Tatvan ilçesinde 2 bin kişiye iftar yemeği verildi.

Tatvan merkezde bulunan açık alanda verilen iftar yemeği programı Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Okunan Kur'an-ı kerim tilavetinin ardından hep birlikte iftar açıldı Gazzeliler için dualar edildi. Düzenlenen iftar yemeğinde konuşan İHH Bitlis Temsilcisi Muzaffer Taşcan, iftar yemeğinde buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bugünün rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'ın 15'nci günü olduğunu ve Ramazanın 15. günün "Dünya Yetimler Günü" olarak ilan edildiğini söyleyen Muzaffer Taşcan, "Rabbimizin 'Benim ayım' dediği ve yapılan tüm iyilikleri sınırsızca mükafatlandırdığı nadide günlerdeyiz. Bugünleri hakkıyla değerlendirebilmeyi rabbim hepimize nasip etsin. Bugün Dünya Yetimler Günü. İslam dünyası olarak ilk defa bu seneden başlayarak Dünya Yetimler Günü'nü artık her sene birlikte idrak edeceğiz" dedi.

Düzenlenen iftar yemeği, okunan duaların ardından sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da 2 Bin Kişiye İftar Yemeği - Son Dakika


Advertisement