Tavşanlı'da "Dolandırıcılık" Alarmı - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da "Dolandırıcılık" Alarmı

Tavşanlı\'da "Dolandırıcılık" Alarmı

Dolandırıcıların dünkü mesaisi Tavşanlı oldu.

14.10.2014 17:14

Dolandırıcıların dünkü mesaisi Tavşanlı oldu. Gün boyunca polis merkezine telefonla dolandırıcılık ihbarları gelirken, Tavşanlı Emniyet'i de alarma geçti. Polis ekipleri banka önlerinde ki ve Cumhuriyet Meydanında ki ATM'lerde şüpheli görünen vakalara müdahale etti.

Tavşanlı Emniyet güçleri telefonla dolandırıcılık konusunda yoğun bir mesaiyi geride bıraktı. Sosyolojik anlamda son yılların en büyük problemleri arasında gösterilen telefonla dolandırıcılık hususunda organize çalışan suç şebekelerinin mesaisi Tavşanlı oldu.

Özellikle kendilerini polis, savcı gibi kimliklerle tanıtan şahıslar vatandaşları telefonla yönlendirerek hesaplarına para yatırılmasını sağlıyor. Bu konuda dün peş peşe ihbarlar alan Tavşanlı polisi gün boyunca banka önlerinde ki ATM'lerde devriye atarak telefonla konuşup para yatırmaya çalışan kişileri aradı.

Bu konuda Tavşanlı polisine 50'nin üzerinde ihbar geldiği öğrenildi. Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş polis ekipleri en küçük ihbarı bile titizlikle ele alarak vatandaşları uyarmaya çalıştı. Polis Merkezinin haber alma servisi de dolandırıldıkları anlaşılan kişilerin akrabalarına ulaşarak hiçbir şekilde banka hesaplarına para yatırılmaması gerektiğini ifade ederek uyarılarda bulundu.

Hesaba para yatırma, kredi kartı şifrelerinin elde edilmesi, sigortacılık, sağlık hizmetleri öne sürülerek veya polis, savcı olarak kendilerini tanıtan kişiler vatandaşların gizli şifrelerine ulaşarak yada telefonla PKK terör örgütü gibi illegal örgütleri öne sürerek halkı kandırmaya çalışıyor.

Yetkililer Toplum Destekli Polis ekiplerinin her fırsatta Tavşanlı halkını özellikle semt pazarlarında buroşür dağıtarak, afişler hazırlayarak uyardığını, zaman zaman da mahalle toplantıları yaparak halkı bilinçlendirmeye çalıştığını söyleyerek " Polis, savcı, kaymakam, daire müdürü gibi kişiler asla bir vatandaşı arayarak para, kontör gibi taleplerde bulunmazlar. Kendilerini bu sıfatlarla arayanlar olursa inanmasınlar ve en kısa sürede 155 veya 156'yı arayarak emniyet güçlerimize ihbarda bulunsunlar " dedi - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da 'Dolandırıcılık' Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement