Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

Malkara'da "kanser" eğitimi verildi

25.10.2013 14:08

Malkara Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, "kanser ve erken tanı" hakkında eğitim semineri düzenlendi.

Toplum sağlığı merkezi uzmanı Bahar Marangoz, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen seminerde, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri hakkında bilgi verdi.

Marangoz, seminere katılan kadınlara kanserden korkulmaması gerektiğini belirterek, bu tür durumlarda erken teşhiste hastanın çok büyük oranda tedavi edilebildiğini vurguladı.

Belli yaşlardaki kadınların meme ve rahim ağzı için kontrollerini yaptırmalarını isteyen Marangoz, erkeklerde de kolon tanısı için kontrole gitmek gerektiğini kaydetti.

Malkara'da doğal gaz bilgilendirme toplantısı

Malkara'da, doğal gaz bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Birol Kaya, ziraat odasındaki toplantıda, Bakanlar Kurulu kararıyla nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğal gaz gelmesi için çalışma başlatıldığını, ilçelerdeki mevcut elektrik abonelerinin en az yüzde 60'ının belirlenen abonelik bedelini yatırmaları halinde BOTAŞ tarafından bu ilçelere doğal gaz hizmeti getirileceğini söyledi.

Kaya, doğal gazın ilçeye daha temiz bir çevre kazandıracağını ve bu nimetten faydalanmaları gerektiğini belirterek, ilçedeki ev abone sayısının 14 bin olduğunu, bu sayının yüzde 60'ının ise 8 bine tekabül ettiğini vurguladı.

İlçede, 6 ay içerisinde 8 bin müracaat olduğu takdirde doğal gaz getirilmesi için işlemlere başlanacağını ifade eden Kaya, söz konusu müracaat sayısına ulaşılamadığı takdirde başvuruda bulunup da abonman ücreti ödeyen vatandaşların paralarının 6 ay içerisinde geri ödeneceğini ifade etti.

Kaymakam Mahmut Halal da şu ana kadar 57 kişinin müracaat ederek abonman ücretini yatırdığını ve  başvuru süresinin uzatılması için EPDK ve BOTAŞ'a yazı yazıldığını ifade etti.

Malkara'da mesleki eğitim toplantısı yapıldı

Malkara'da eğitim veren okul müdürleri ve öğretmenlere mesleki eğitim verildi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetmeni Temel Öztel, halk eğitim merkezinde verilen eğitimde, okul müdürleri ve öğretmenlere okuldaki görevlerini hatırlatarak SBS yerine uygulanacak sınavlar, yeni sınav sistemleri, aday öğretmenlerin yetiştirilmesi ve uyumu hakkında bilgiler verdi.

Öztel ayrıca, ücretli öğretmenlerin de asil öğretmenler gibi görev yapacaklarını belirterek, bu konuya özellikle dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü, şube müdürleri, okul müdür ve öğretmenleri katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement