Termik Santralin Yasalara Uygun Olmaya Şekilde Planlara İşlendiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Termik Santralin Yasalara Uygun Olmaya Şekilde Planlara İşlendiği İddiası

Taşköprü Belediye Başkanı Ertan, 5 belediye meclis üyesi ve belediyenin Fen İşleri Müdür Vekilinin yargılanmasına devam edildi

21.06.2013 12:25

Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan ile Fen İşleri Müdür Vekili ve 5 belediye meclis üyesinin "Görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla yargılandığı davada, termik santral ile ilgili Danıştay'a açılan davanın sonucunun beklenmesi kararı alındı.

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde yapılan termik santral inşaatı hakkında işlem yapmama ve santrali imar planlarına yasal olmayan şekilde işleme suçlamasıyla açılan davanın son duruşması, Yalova 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, sanıklar Taşköprü Belediyesi Başkanı Şaban Ertan ve Fen İşleri Müdür Vekili Serhat Tarık Erdem ile  5 belediye meclis üyesi katılmazken avukatları, Mustafa Koç hazır bulundu.

Müdafi Bahar Doğan'ın avukatı Safiye Yüksel, Danıştay'da görülen davaya konu imar planlarının Bakanlık tarafından yapılmış olduğunu ve mevcut dava ile ilişkisi olmadığını belirtti. Yüksel, bu nedenle de Danıştay'daki davanın beklenmemesini talep etti.

Sanıkların avukatı Mustafa Koç ise Danıştay kararının beklenmesini istedi.

Mahkeme, Danıştay kararının beklenmesine karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Termik Santralin Yasalara Uygun Olmaya Şekilde Planlara İşlendiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement