Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması - Son Dakika
Yerel

Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması

Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması

Diyarbakır'da çocukları terör örgütünce kaçırılan ailelerin seslerini duyurmak için başlattığı oturma eylemi sürüyor Büyükşehir Belediyesi önündeki caddenin orta refüjünde eylemlerini sürdüren ailelere, sivil toplum örgütleri destek veriyor AGD Diyarbakır Şube Başkanı Ergin: "Sivil toplum kuruluşları.

04.06.2014 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da çocukları terör örgütünce kaçırılan ailelerin başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki caddenin orta refüjünde oturma eylemlerini sürdüren ailelere, çeşitli sivil toplum örgütleri destek veriyor.

Aileleri ziyaret eden Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu mağduriyetlerin ortadan kalkması için kaçırılan çocukların en kısa sürede ailelere teslim edilmesini talep ettiklerini söyledi.

Annelerin yaşadığı acının devam etmesinin kimseye fayda sağlamayacağını dile getiren Ergin, bölgede huzur ve barışın sağlanmasını, dağdaki insanların da biran önce normal yaşantılarına dönmelerini istediklerini belirtti.

Son dönemde yaşanan bu sıkıntıların en kısa sürede geçmesini dilediklerini kaydeden Ergin, "Bu bölgeler tarih boyunca, 1375 yıldır Diyarbakırımız Hz. Ömer zamanında fethedilmiştır. O tarihten bu yana hep İslam beldesi olmuş. Huzuru, barışı, iyiliği, güzelliği hep bu yönüyle elde etmiş bir şehir. Bu nedenle son dönemde yaşadığımız bu sıkıntıların muhakkak en kısa sürede geçmesini diliyoruz" diye konuştu.

Her gün bir sivil toplum kuruluşunun ailelere yemek desteğinde bulunduğunu bildiren Ergin, eylem yapan ailelerin mağdur olduğunu anlattı.

Ergin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sivil toplum kuruluşları ile ailelere destek amacıyla komisyon kurduk. Hergün bir komisyon üyesi STK aileleri ziyaret ediyor. Aramızda istişare ederek sırayla bir gün aldık. Sıra bugün bizdeydi. Komisyonda, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), İhvan-Der, Şuurlu Öğretmenler Derneği ve Memur- Sen de yer alıyor."

Daha sonra oturma eylemi yapan ailelere yemek dağıtıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement