Thk'nın Kuruluşunun 87. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Thk'nın Kuruluşunun 87. Yıl Dönümü

Thk\'nın Kuruluşunun 87. Yıl Dönümü

Vali Şerif Yılmaz, Tokat'ta havacılığı sevdirme adına önemli bir hizmet yapılacağına işaret ederek, "Mercimek Tepe, yamaç paraşütünde uluslararası etkinliklerin yapılacağı bir bölge olacak" dedi.

16.02.2012 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Şerif Yılmaz, Tokat'ta havacılığı sevdirme adına önemli bir hizmet yapılacağına işaret ederek, "Mercimek Tepe, yamaç paraşütünde uluslararası etkinliklerin yapılacağı bir bölge olacak" dedi.

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 87. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile Tokat'ta düzenlenen etkinlikler THK Tokat Şubesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Çelenk törenin ardından Vali Yılmaz, THK Tokat Şube Başkanı Veli Gökyıldız ile yönetimini makamında kabul etti. Gökyıldız, THK olarak gençlerin ücretsiz havacılık faaliyetlerini sevdirmek için Genç Kanatlar Topluluğu'nu kurduklarını ve Tokat'ta şu an 70 gencin genç kanatlar içerisinde yer aldığını kaydetti.

Vali Yılmaz ise Atatürk'ün talimatıyla kurulan THK'nın Cumhuriyetin ilk kurumlarından olduğunu, ülkede havacılığın gelişmesi yönünde atılan ilk adım olduğunu kaydetti. Turhal Mercimek Tepe'nin yamaç paraşütü yapılan önemli yerlerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Vali Yılmaz, "Alt yapısıyla ilgili çalışmalar Turhal Kaymakamlığı ve Özel İdare'den verdiğimiz destek ile OKA ile beraber yürütülen çalışmayla tamamlanacak ve bu yaz faaliyete geçecek. İnşallah Mercimek Tepe, yamaç paraşütünde uluslararası etkinliklerin yapılacağı bir bölge olacak. Tokat'ta havacılığı sevdirme adına önemli bir hizmet olacak" diye konuştu.

Vali Yılmaz'ı ziyaretin ardından THK Başkanı Gökyıldız ve beraberindekileri Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin makamında kabul etti. Başkan Yardımcısı Çiçek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türk Hava Kurumu'nun yapmış olduğu uçuş gösterilerine ben de katılmıştım, gerçekten hoş ve güzel. İnsanın spora olan ilgisi bir takım kötülüklerden de uzak durmasını gerektirdiği için gençliğimiz faydalı şeylere yönlendirmek suretiyle onları bu memlekete ve devlete hizmet eden insanlar haline getirmemiz gerekiyor. Bir insanı yaşatmak bütün dünyayı yaşatmak gibi, bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibi onun için sizin projeleriniz hayat projesi kapsamındadır" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Thk'nın Kuruluşunun 87. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement