Timsal Karabekir Silifke'de Konferans Verdi - Son Dakika
Yerel

Timsal Karabekir Silifke'de Konferans Verdi

Timsal Karabekir Silifke\'de Konferans Verdi

Türk tarihinin önemli şahsiyetlerinden Doğu Cephesi Komutanı General Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulunda "Atatürk ve Cumhuriyetin Kuruluşu" konulu konferans verdi.

01.05.2013 10:26

Türk tarihinin önemli şahsiyetlerinden Doğu Cephesi Komutanı General Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulunda "Atatürk ve Cumhuriyetin Kuruluşu" konulu konferans verdi.

Yüksekokul Müdür Yardımcısı Okutman Ömer Tol ve Öğretim Görevlisi Kürşat Sayın'ın koordinatörlüğünde düzenlenen konferansa; Yüksekokul Müdürü Prof Dr. Halis Oğuz, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Taşucu Taşucu Yurtkur Müdürü Mustafa Kemal Karataş, yüksekokul öğretim görevlileri, belde kurum amirleri, çok sayıda vatandaş ile yüksekokul ve lise öğrencileri katıldı.

Taşucu AKM'de gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz konuşmasında şunları söyledi: "Öğrencilerimizi daha donanımlı olarak iş hayatına başlamaları için müfredat derslerinin yanında yoğun olarak bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlik ve gayret içindeyiz. Bugün de öğrencilerimizde tarih bilincinin gelişmesi ve milli şuurun oluşması yönünde bizlere destek olacak çok değerli bir konuğumuz var. Mustafa Kemal Atatürk'ün silah ve yol arkadaşı Doğu cephesi komutanı General Kazım Karabekir'in değerli kızları Timsal Hanımefendi. Sahip olduğu belgeler eşliğinde bizlere o günleri sunacak; bizleri o günlere götürecek ve yaşatacak. Davetimize icabet ettiği için kendisine şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum; sağlıklı uzun ömürler diliyorum" dedi.

Kazım Karabekir Paşa Vakfı kurucularından Timsal Karabekir, Kazım Karabekir Paşa'nın arşivinden fotoğraflarla gerçekleştirdiği sunumda; Kurtuluş Savaşı yıllarında birçok zorluğun yaşandığını, Ermenilerin değil, tam aksine Türklerin kendi öz vatanında soykırım ve esaret yaşadığını dile getirdi.

Timsal Karabekir; Çanakkale Savaşı ile ilgili hatıralardan bahsederken, 57. Alay'ın aşçısı, çaycısı dahil tamamen şehit edildiğini, o esnada Seyid Onbaşı'nın boyuna kilosuna bakmadan 276 kiloluk top mermisini sırtlayarak, adeta bir dev kesildiğini, Koca Seyid'in gücüyle bir İngiliz zırhlısının batırıldığını ve Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında büyük bir rol oynadığını anlattı.

Yine Kazım Karabekir'in geçmiş olayları değerlendirirken belirttiği, "Yanlış bilgi felaket kaynağıdır." sözüne vurgu yapan Timsal Karabekir; geçmişte, nice değerli insanların kaybolup gittiğini, geri dönüşü olmayan kararlar verilmeden önce araştırılıp soruşturulması, sağlam kaynaklardan bilgi alınması gerektiğini ifade etti. Konferansın sonunda, Kazım Karabekir'in 1919 yılında taş plağa çektirmiş olduğu "Türk Yılmaz" ve "Hür Vatan" isimli marşları dinletti ve bu marşları öğrencilerle birlikte söyledi.

Konferans sonunda Silifke Taşucu MYO'nun hazırlamış olduğu Teşekkür Belgesi'ni Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş Timsal Karabekir'e takdim etti. Katılımcıların çektirdiği hatıra fotoğraflarının ardından program sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Timsal Karabekir Silifke'de Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement