Tire'ye Fen Lisesi Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Tire'ye Fen Lisesi Müjdesi

Tire\'ye Fen Lisesi Müjdesi

İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek arasında, Tire'ye Fen Lisesi yapılması konusunda protokol imzaladı.

10.01.2012 21:36

İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek arasında, Tire'ye Fen Lisesi yapılması konusunda protokol imzaladı.

Protokole İzmir Valisi Cahit Kıraç, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer, Tire Belediyesi Çevre Müdürü Edip Adanalı ve Fen Lisesini yaptıracak olan hayırsever iş adamı Atilla Çallıoğlu katıldı.

Başkan Çiçek, "Tiremizin yetiştirdiği değerli sanayici Atilla Çallıoğlu doğduğu kente ismini ölümsüz yapacak bir eseri hayata geçirmek üzere bugün İzmir Valisi Sayın Cahit Kıraç'ın huzurunda protokolü imzaladık. Belediyemiz meclisinde alınan kararla Fen Lisesi'nin yapılması için 13.400 metrekarelik arsa bu iş için tahsis edildi. Yaklaşık 14 ay sonra okulun inşaatının bitirilmesi hedefleniyor. Bu sebeple de önümüzdeki yıl öğrenci alımıyla ilgili çalışmalara başlanacak. İzmir'in 4. Fen Lisesi olacak olan

lisede spor salonları, yemekhaneler ve 300 kişilik yatakhane bulunacak. Fen Lisesi 400 kişilik kapasitesiyle eğitim verecek. Tiremiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim" dedi.

Törende konuşma yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç, okulun yapımı ve girişimleri nedeniyle Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'e teşekkür ederek Fen Liselerinin öneminden de bahsetti. İzmir'in hayırsever işadamlarıyla birlikte eğitim atağı içinde olduğunu belirterek, okulu yaptıracak olan Atilla Çallıoğlu'na teşekkür etti. Kıraç, ayrıca protokol imzalandıktan sonra Başkan Tayfur Çiçek'e ve İş adamı Atilla Çallıoğlu'na birer teşekkür plaketi sundu.

Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi de, yaşanan bu güzel olaydan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm Tirelilere hayırlı uğurlu olmasını diledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tire'ye Fen Lisesi Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement