Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muş İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa açtığı girişimcilik kursuna katılan 120 girişimciye sertifikaları verildi.
TKDK hizmet binasında gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreninde konuşan TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Sertifika almaya hak kazanan girişimcileri her zaman desteklemeye hazır olduklarını dile getiren Turan, "Sizler yeter ki girişimci olun. Biz kurum olarak her zaman girişimcilerimizi desteklemeye hazırız. TKDK ve KOSGEB'in hedef kitlesi farklı değil. Her iki kurumun da hedef kitlesi küçük ve orta ölçekli işletmelerdir. Önemli olan birlikteliğin sağlanmasıdır. Girişimciler olarak kurumumuza gelin, tekli çağrılarımızı takip edin. Yatırımlarla ilgili sürekli bilgi alın. Hatta birkaç girişimci birleşerek büyük proje de hazırlayabilirsiniz" dedi.
2014 yılında 13'üncü çağrı ilanına çıkacaklarını ifade eden Turan, "Şu ana kadar çıkmış olduğumuz çağrı ilanlarında 101 tedbirindeki bütçemiz tükenme aşamasına geldi. Bu çok sevindirici bir durum. Türkiye'deki yatırımcılarımız yatırımlarını gerçekleştirerek bütçeyi tüketti. Ama biz daha yeni başladığımız için üst düzeyde yararlanamadık. 9, 10, 11 ve 12'inci çağrı ilanlarında 100 milyon TL'nin üzerinde proje aldık ve bunları 101 tedbirindeki bütçeden kullandık. Yatırımcılarımız 101 tedbirinde çağrı ilanına çıkmayacağımız hesabıyla hareket etsinler. 103 ve 302 tedbirleri, yani et işleme, süt işleme, kırsal turizm, arıcılık ve yerel ürünlerin faaliyetlerinin geliştirilmesiyle ilgili projelerimiz var. Proje hazırlık süreçlerini bu yönde hazırlamalarını istiyoruz, ama 101 tedbiri için acele etmesinler" diye konuştu.
Sertifika alan kursiyerlere seslenen KOSGEB Muş İl Müdürü Kenan Mergen ise, iki destek veren kurumun işbirliği sonucu kurs başlattıklarını belirterek; "Bu işbirliklerinin meyvelerini girişimcilerimiz yiyecek. KOSGEB olarak bizde çağrı dönemi yok. Her zaman başvuru yapılabilir. Biz de 30 bin TL hibe, 70 bin TL geri ödemeli olmak üzere 100 bin TL destek veriyoruz. Sertifika alan girişimcilerimizin buna başvurma hakkı var. Ona göre değerlendirme yapmanızı istiyorum. Bu belgeyi alıp bir köşeye atmayın. Biz sizden proje istiyoruz, iş kurmanızı istiyoruz. Gerçek manada iş yapacaklara biz de destek verme sözü veriyoruz ve sizlerin başvurusunu bekliyoruz. TKDK ile yaptığımız işbirliği diğer kurumlara örnek olur. Onlardan da talepler gelmesini bekliyoruz. Kurslardan eğitim alarak sertifika almak isteyen çok girişimci bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere girişimcilik sertifikaları dağıtıldı. - MUŞ
Son Dakika › Yerel › Tkdk'dan Girişimcilik Kursu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?