TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Uşak'ta - Son Dakika
Yerel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Uşak'ta

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Uşak\'ta

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2023 yılı için ortaya konan ulusal ve milli hedeflere ulaşılabilmesi için yeni anayasanın şart olduğunu söyledi.

16.08.2012 01:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2023 yılı için ortaya konan ulusal ve milli hedeflere ulaşılabilmesi için yeni anayasanın şart olduğunu söyledi.

Milletin yeni anayasa için üzerine düşen vazifeyi yapmaya hazır olduğunu da söyleyen Hisarcıklıoğlu," Dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine girebilmemiz için devletin tapusunu yeni anayasa ile milletin üzerine geçirmemiz lazım" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Can palas Düğün Salonu'nda iftar yemeği sonrası düzenlenen vergi ödül töreni programına katıldı. Tören öncesi Uşak Ticaret Borsası'nın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Hisarcıklıoğlu, borsanın modern bir binaya kavuşmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Törende yeni anayasa vurgusu yapan Hisarcıklıoğlu Uşaklıların bankalarda yaklaşık 2 milyar 254 milyon TL parası bulunduğunu bildirdi. Hisarcıklıoğlu, kentin ekonomik olarak kalkınabilmesi için markalaşmaya, birlikte hareket etmeye ve yenilik yapmaya önem vermesi gerektiğini de söyledi. İhracat ve vergi rekortmenlerinin plaket aldığı vergi ödül törenine; Vali Vekili İsmail Gürsoy,

AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, daire müdürleri, işadamları ve sanayiciler katıldı.

Törendeki konuşmasında "Güçlü bir ekonominin yolu kaliteli demokrasiden geçiyor" diyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu," Zengin olmak ve 2023 hedeflerini yakalamak istiyorsak yeni anayasayı yapmak zorundayız" dedi.

DEVLETİN TAPUSUNU MİLLETE VERİN

Yeni anayasa için TOBB olarak 13 ilde uzlaşma komisyonuyla beraber toplantılar yaptıklarını da ifade eden Rifat Hisarcıkıoğlu, "Bu toplantıları devletin ve sistemin yeniden inşa edilmesi için.yaptık ve 15 bin sayfa doküman topladık. Bu dokümanları Anayasa Uzlaşma Komisyonuna teslim ettik. Sivil toplum ve vatandaşlarımız siyasi partilere yeni anayasa vaadini hatırlatmalı.Çünkü 2011 seçimlerinden önce 4 siyasi parti de yeni anayasa vaadinde bulundu ve 2012 yılında yeni anayasa yapacaklarını söylediler.

Bizde siyasilerden bu vaatlerini yerine getirmelerini istemeliyiz. Vatandaşlarımız milletvekilleri seçim bölgelerine geldiğinde anayasa vaadini hatırlatmalı yeni anayasayı talep etmeli. Biz de diyoruz ki şimdi gidin meclise yeni anayasayı yapın devletin tapusunu da millete verin. Çünkü zenginliğin yolu sistemin yeniden inşasından geçiyor. 2023 ulusal milli hedeflere ulaşabilmemizin yolu yeni anayasadan geçiyor. TOBB olarak biz yeni anayasa için destek vermeye her türlü fedakarlığı göstermeye hazırız. Millet olarak üzerimize düşen vazifeyi yapmaya hazırız. Yeter ki yeni bir anayasa yapılsın" dedi.

2023 HEDEFİNE ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM

Yaklaşık 30 yıl önce Türkiye'nin sadece 3 milyar dolar ihracat yapabildiğini ve bunun da yüzde 90'ının tarım ürünlerinden oluştuğunu da ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Rahmetli Özal sanayi üretimini arttırarak dünyaya mal satmamız lazım dediğinde hepimiz dalga geçtik. İhracatın artacağına inanmadık. Ama bugün ülkemiz 150 milyar dolar ihracat yapan bir ülke haline geldi. 2023 yılı için ise 500 milyar dolar ihracat hedefi ortaya koydu. 2023 yılında ülkemizin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğine, kişi başına gelirimizin 10 bin dolardan 25 bin dolara çıkacağını ve ihracatımızın 150 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkacağına ben inanıyorum. 30 yıl önce bu ülke 3 milyar dolar ihracat yapıyordu ve bununda yüzde 90'ı tarım ürünleriydi.Hiçbir sanayi ürünü ihraç edemiyorduk. Rahmetli Turgut Özal dünyaya mal satacağız deyince herkes dalga geçti. Hiç kimse inanmadı. Bundan 4 ay önce Cumhurbaşkanımız ile İngiltere'ye gittik. İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı ile yan yana oturunca ülkemizi ve sanayimizi anlatamaya çalıştım. Adam "anlatma biliyorum" dedi. Nereden bildiğini sorunca evdeki çamaşır makinesinin, buzdolabının ve bulaşık makinesinin Türk malı olduğunu söyledi. İşte gelinen nokta budur. Ülkemizin kısa vadedeki hedefi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmektir. Uzun vadedeki hedefimiz ise dünyanın en büyük ekonomisi olmaktır. Bizim jenerasyon ilk 10 hedefini yakalayacaktır. Gelecek kuşak ise ülkemizi dünyanın en güçlü ekonomisi olmasını sağlayacak. Dünyaya hükmetmiş Osmanlı'nın torunları olarak ben ülkemin bu hedefe

ulaşacağına inanıyorum" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasının ardından Uşaklı vergi ve ihracat rekortmeni toplam 80 kişiye plaketleri verildi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Uşak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement