Trabzon'da Mesleki Eğitim Projesi' Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Mesleki Eğitim Projesi' Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Trabzon\'da Mesleki Eğitim Projesi\' Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Gönül Elçileri’ projesinin 2. alt bileşeni olan kadınlar için ‘Mesleki Eğitim Projesi’ tanıtım toplantısı Vakfıkebir ilçesinde yapıldı.

31.12.2013 20:39

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen 'Gönül Elçileri' projesinin 2. alt bileşeni olan kadınlar için 'Mesleki Eğitim Projesi' tanıtım toplantısı Vakfıkebir ilçesinde yapıldı.

Vakfıkebir Halk Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün eşi Rukiye Öz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras'ın eşi Yeşim Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın eşi Fatma Yavaş, Trabzon Polis Okulu Müdürü Tahsin Şensoy'un eşi Sevgi Şensoy, İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy'un eşi Aylin Arısoy, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Birol Yüksek, Sosyolog Esengül Kibar ile çok sayıda kişi katıldı.

Eğitimin en temel insan hakkı olduğunu ifade eden Rukiye Öz, "Devletimizin en önemli görevi herkese eğitim imkanı sunmaktır. Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın çoğu çeşitli nedenlerle eğitim sisteminin dışında kalmakta ve hayallerini yarım bırakmaktadır. Kadınların bu haklarını kullanabilmeleri, eğitim düzeylerini yükselterek toplumda daha güçlü konuma gelebilmeleri ve istihdama yeterince katılabilmeleri için önlerindeki engeller kaldırılmalıdır. Kadınların yeterli eğitimi almamaları istihdama ve toplum hayatına aktif olarak katılmamaları, yoksulluğu, geri kalmışlığı beslemekte ve toplumsal sorunlara neden olmaktadır" dedi.

Öz, "Toplumda eğitimli kadın demek daha üretken ve aynı zamanda eğitimli bir anne demektir. Eğitimli kadın sağlam ailenin, sağlam aile de güçlü bir toplumun temelini oluşturur. Gönül elçileri projesinin bu aşamasında hedefimiz toplumun kalkınması için eğitim sisteminin dışında kalmış kadınlarımıza ikinci bir şansı vermektir. Kurullarımız, sivil toplum kuruluşları ve gönül elçilerimizle beraber kapsamlı bir çalışma sürdürmekteyiz. Eğitimli kadın geleceğe daha güvenle bakar, sağlıklı yuvalar kurar ve mutlu çocuklar yetiştirir. Gelin hep birlikte eğitimini yarım bırakmış kadınlarımıza, gençlerimize gönülden bir el uzatalım. İkinci bir şans vererek kadınlarımıza eğitim ışığı olalım. Desteğimiz, ilgimiz, gönlümüz ve duamız onlarla olsun. Hem kadınlarımız kazansın hem ülkemiz. Biz büyük bir aileyiz" şeklinde konuştu.

Projenin hakkında bir sunum yapan Sosyolog Esengül Kibar, kadınlara yönelik gerçekleştirilen projenin detayları hakkında ayrıntılı bilgi verirken, eğitimlerini yarıda bırakan ve okumak isteyen kadınların 3-13 Şubat 2014 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezi Bürolarına kayıt yaptırmalarını istedi. Sosyolog Kibar, eğitim için başvuruda bulunacak olan kadınlara kreş, ders ve maddi destek imkanı sunulacağını ifade etti. Kibar ayrıca 2014 yılında bu projeye başvuracak olan ilkokul mezunlarının 2015 yılında ortaokul mezunu olabileceğini de açıkladı.

Toplantının ardından Rukiye Öz ve beraberindekiler ilk olarak Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan el işi ve resim atölyelerini gezerek kursiyerlerin yaptığı çalışmaları yerinde gördü. Daha sonra Vakfıkebir Atatürk İlköğretim Okulu özel eğitim sınıfında eğitim gören otistik çocukları ziyaret eden bayan Öz, çocuklarla yakından ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler sundu. Bayan Öz ve beraberindekiler son olarak ilçede bulunan bir şehit ailesine de ziyarette bulundu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Mesleki Eğitim Projesi' Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement