Trabzon ve Rize'deki Sağanak - Son Dakika
Yerel

Trabzon ve Rize'deki Sağanak

Trabzon ve Rize\'deki Sağanak

Trabzon'un Beşikdüzü ile Rize'nin Pazar ilçesinde, yağışın getirdiği çamurun temizlenmesi ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

10.10.2012 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Beşikdüzü ile Rize'nin Pazar ilçesinde, yağışın getirdiği çamurun temizlenmesi ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün sağanak nedeniyle ilçe merkezinde biriken suyun tahliye edildiğini ve temizlik çalışmalarına başlandığını söyledi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın gayreti ile Trabzon Belediyesi'nin harekete geçirildiğini ve gerekli ekiplerin ilçeye ulaştığını belirten Aktaş, "Trabzon Belediyesi'ne ait ekipler dün saat 15.00 civarında başladıkları su tahliye ve temizlik çalışmalarını gece 04.00'e kadar sürdürdüler. Ekiplerin çalışması sonucu ilçe merkezi çamurdan epeyce temizlendi" dedi.

Aktaş, Vali Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun ilçeye gelerek incelemelerde bulunduklarını ve kendilerine büyük destek verdiklerini ifade ederek, "Valimize ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'na teşekkür ediyorum. Diğer çevre belediyelerden de yardım ekipleri ilçemize ulaştı. Onlara da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Temizlik çalışmalarının sabah saatlerinde tekrar başladığını anlatan Aktaş, şöyle devam etti:

"Ara sokaklar, okulların bahçeleri ve bordum katlarda biriken çamurun temizlenmesine devam edilecek. Çalışmalar her yer inceden inceye temizleninceye kadar sürecek. Esnaf, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımızın uğradığı zararı tespit etmek amacıyla da komisyon oluşturduk. Bu amaçla oluşturduğumuz 5 kişilik ekip, dünden itibaren hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Dün yapılan çalışmalar kapsamında 68 esnafımızın hasarı tespit edildi. Çalışmalar bugün de devam edecek ve en ufak mağduriyet bile belirlenecek."

Öte yandan, ilçe merkezindeki bahçesi ve kalorifer daireleri çamurla dolan 2 ilkokulda eğitime bugün de ara verildi.

Bazı sigorta şirketleri ilçede hasar tespiti için çalışma yürütüyor.

-Pazar'da temizlik çalışmaları sürüyor-

Rize'nin Pazar ilçesinde de temizlik ve hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor.

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Rize Valisi Nurullah Çakır'ın olay yerinde yaptığı incelemeler sonucu çalışmaların daha da hızlı gerçekleştiğini belirterek,

"Rize Belediyesi ve Güneysu Belediyesi'ne ait ekiplerin takviyesiyle çalışmalar hızlı şekilde sonuçlandı. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Aslan, yağmurla birlikte 8 köyde heyelan olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Köylerimizde değişik büyüklüklerde heyelanlar oldu. İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve personelimizin çalışmalarıyla yollar temizlenerek ulaşıma açıldı. Benzer durumlarla karşılaşmamak için ilgili birimlerimiz altyapı çalışmalarına başladı. Topluca ve Sivritepe köylerinde heyelan nedeniyle kapanan yolların açılması için takviye ekiplerle çalışmalar devam ediyor. Bazı hatlarda içme suyu şebekesinde oluşan arızalar tespit edildi ve tamir çalışmalarına başlandı. TOKİ evlerinde ve köylerdeki çalışmalar devam ediyor. Çalışmaları en kısa sürede tamamlayacağız."

Muhabir: Naci Güven/ Tuğba Yardımcı

Yayıncı: Murat Kaban - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon ve Rize'deki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement