Trafik Haftası Korkuteli'de Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Trafik Haftası Korkuteli'de Kutlandı

Trafik Haftası Korkuteli\'de Kutlandı

Karayolu ve Trafik Haftası Antalya’nın Korkuteli ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

05.05.2014 18:11

Karayolu ve Trafik Haftası Antalya'nın Korkuteli ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Karayolu ve Trafik Haftası kapsamında Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Öğretmen evi toplantı salonunda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutan vekili Jandarma Üsteğmen Mutluay Oskay, Belediye Başkan yardımcısı Hasan Önal, Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, sürücüler ve öğrenciler katıldı.

Törende Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, "Son yıllarda artan sanayileşme ve şehirleşme hızı, nüfus artışına paralel olarak sürücü ve araç sayısında meydana gelen artış, özellikle günlük yaşantımızda ulaşım ve taşıma faaliyetlerini tetikleyerek trafik güvenliğini tehdit eder hale gelmiştir. Trafik, Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir. Vatandaşlarımızın karayollarında güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak, trafik kazalarının önlenerek vatandaşlarımızın yaşam hakkının korunması ve ekonomik kayıpların önlenmesi kurum olarak en önemli hedeflerimiz arasında bulunmaktadır" dedi.

Ağlamaz şöyle devam etti; "ülkemiz genelinde ve ilçemizde 2008 yılı başından itibaren İçişleri Bakanlığının öncülüğünde 'Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri' uygulamaya konulmuştur. Etkin denetim ve toplumsal duyarlılık esaslarına dayalı bu proje 2008 yılından itibaren etkin biçimde uygulanmaktadır. Proje kapsamında Karayolu Trafik güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmiştir. Ülkemizde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 34.1'i hız ihlallerinden kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Korkuteli ilçesinde 2013 yılında 111 Trafik kazasının meydana geldiğini belirten Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, "kazalarda 111 vatandaş yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşımızın olmadı, 2014 yılının ilk 4 aylık diliminde ise 30 adet trafik kazası meydana geldi. 3 vatandaş hayatını kaybet. 29 vatandaş da yaralandı."

Konuşmanın ardından yılın sürücüsü seçilen B Sınıfı ehliyet sahibi Öğrenci servisi taşımacılığı yapan Ünal İriler, yılın sürücüsü seçildi. Yılın sürücüsü İriler'e Kaymakam Erkan Karahan tarafından plaket verildi.

Trafik haftası dolayısıyla düzenlenen Kompozisyon, Şiir ve Resim dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüler verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trafik Haftası Korkuteli'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement