Traktör Römorkunun Öğrencilerin Üzerine Devrilmesi - Son Dakika
Yerel

Traktör Römorkunun Öğrencilerin Üzerine Devrilmesi

Traktör Römorkunun Öğrencilerin Üzerine Devrilmesi

Aydın'ın Söke ilçesinde devrilen traktör römorkunun altında kalan 4 öğrenciden birinin hayatını kaybetmesi sonrasında güvenlik önlemlerinin alınmasını isteyen mahalle sakinleri ve öğrenciler, Aydın Söke yoluna çıkarak araç geçişini engelledi Öğrencilerin okula geçebilmesi için üst geçit yapılmasını isteyen semt sakinleri, Kaymakam Demirezer ve Belediye Başkanı Toyran'la görüştünten sonra eylemlerine son verdi.

08.05.2014 15:52

Söke ilçesinde trafik kazasında 1 öğrencinin ölmesi, 3 öğrencinin de yaralanması sonrasında, öğrenciler için üst geçit isteyen mahalle sakinleri Aydın-Söke yolunu araç trafiğine kapattı.

Sazlı mahallesinde Aydın-Söke yolu üzerinde bulunan Hacı Halil Paşa Ortaokulu'nda okuyan öğrenciler, velileri ve mahalle sakinleri, yaya güvenliğine yönelik önlemlerin arttırılması, üst geçit yapılması yönünde hazırladıkları dövizlerle yola çıktı ve araç geçişini engelledi.

Araç geçişini yaklaşık 1 saat engelleyen ve yolda çok sayıda aracın birikmesine neden olan mahalle sakinleri, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile görüşmek istediklerini, Karayolları'na bağlı ekiplerin de talepleri yönünde çalışma başlatmasını beklediklerini bildirdi.

Güvenlik güçlerinin mahalle sakinlerini iknaya çalışırken, Vali Ayyıldız kazada yaşamını yitiren öğrenci Fatma Taşdemir'in grup içerisinde bulunan yakınlarını Bayram Taşdemir'e telefonla ulaşarak taleplerini dinledi.

Vali Ayyıldız'ın talimatıyla olay yerine gelen Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, mahalle sakinlerinden taleplerini dinledikten sonra sorunun çözümüne yönelik girişimlerde bulunacağını sözünü vererek, araçlarında bulunan vatandaşların mağdur edilmemesini istedi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran da olay yerine gelerek vatandaşlarla görüştü.

Kaymakam Demirezer'in Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğünü ve öğrencilerin güvenli şekilde okullarına ulaşımının sağlanması için gerekli çalışmaların yapılacağını söylemesi üzerine, mahalle sakinleri eylemlerine son vererek yoldan çekildi.

Sazlı Mahallesi'nde Murat A. (24) yönetimindeki 09 SJ 787 plakalı traktörle okulu önündeki yolda manevra yaparken, römork yol kenarında bekleyen öğrencilerin üzerine devrilmişti. Kazada Fatma Taşdemir (15) yaşamını yitirmiş, Esra Sönmezoğlu (14), İnci Zana Küpçü (15) ve Damla Demir yaralanmıştı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Traktör Römorkunun Öğrencilerin Üzerine Devrilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement