TÜBİTAK'dan AEÜ'ye Proje Desteği - Son Dakika
Yerel

TÜBİTAK'dan AEÜ'ye Proje Desteği

TÜBİTAK\'dan AEÜ\'ye Proje Desteği

TÜBİTAK, Ahi Evran Üniversitesinin de ortak olduğu projeye 2 milyon 35 bin lira destek verdi.

25.08.2014 14:01  Güncelleme: 14:10

TÜBİTAK'ın, Ahi Evran Üniversitesi'nin (AEÜ) de ortak olduğu projeye 2 milyon 35 bin lira destek verdiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Karataş'ın da yer aldığı "Anot Tarafında Çok Düşük Stokiyometrik Akışla Çalışan Polimer Elektrolit Membranlı Yakıt Hücresinin Tasarımı, Üretimi ve Çalışma Koşullarına Uygun Membran Elektrot ve Katalizör Malzemelerin Geliştirilmesi ve Test Edilmesi" başlıklı projenin TÜBİTAK'dan destek aldığı belirtildi.

TÜBİTAK "1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı" kapsamında destek alan projenin, Ahi Evran Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve bir sanayi kuruluşu tarafından ortak yürütüleceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"1 Ağustos 2014'de başlayan ve üç yıl süresi olan projenin toplam bütçesi 2 milyon 35 bin 364 liradır. Öğretim üyemiz Doç. Dr. Yunus Karataş ve çalışma grubunun ağırlıklı olarak membran geliştirme konusunda katkı sağlayacağı proje kapsamındaki çalışmalar ile yakıt pili teknolojisini yakalamak adına ülkemizde önemli bir adım atılmış olacaktır. Yakıt pilinin bütün bileşenlerinin farklı gruplar tarafından yapılıp sunulması ve yakıt hücresinin bütün bileşenlerinin ülkemizde hazırlanması açısından yapılacak ilk çalışma olacaktır." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TÜBİTAK'dan AEÜ'ye Proje Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement