Tufanbeyli'de Birlik Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Tufanbeyli'de Birlik Toplantısı

Tufanbeyli\'de Birlik Toplantısı

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, termik santralin inşası sırasında duyulan ihtiyaç malzemelerinin ve işçilerin Tufanbeyli'den karşılanmamasına karşı birlik toplantısı düzenlendi.

14.03.2012 10:51

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, termik santralin inşası sırasında duyulan ihtiyaç malzemelerinin ve işçilerin Tufanbeyli'den karşılanmamasına karşı birlik toplantısı düzenlendi. Tufanbeyli Belediye Başkanı Recep Balı, "Nus ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" dedi.

Tufanbeyli Eğitim ve Çevre Derneği tarafından Tufanbeyli Belediyesi toplantı salonunda yapımı devam eden termik santralde gerekli malzemelerin ve gerek duyulan işçilerin Tufanbeyli'den temin edilmesi için toplantı düzenlendi.

Tufanbeyli Belediye Başkanı Recep Balı toplantıda yaptığı konuşmada, "Göreve geldiğimiz günden itibaren birçok dernek kurulmasını sağladık. Kesinlikle bundan hiçbir siyasi beklentim yok. Bugün görüyorum ki bu dernekler Tufanbeyli halkı İçin çalışmaya başlamış. Bundan mutluluk duydum. Biz Tufanbeyliler olarak hakkımızı istiyoruz ve hakkımız ne ise onu alacağız. Termik santral yetkilileri Tufanbeylilerin sesini duymak zorunda. Ekonomik pasta çok büyük madem buraya geldiniz bu yatırımı yapacaksınız,

hakkımızı istiyoruz" dedi.

Balı, termik santralde görevli kişilerin malzemeleri başka ilçelerden almasına ve Tufanbeyli'den işçi alımı yapılmamasına tepki göstererek, "Değerli vatandaşlar ben hepinizin aklından geçenleri biliyorum ama bir iki cümlede ben söylemek istiyorum. Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Çünkü ben ekmek davasının ne kadar zor ve kutsal bir dava olduğunu biliyorum. Ben üniversiteyi bitirdikten sonra ekmeğimi kazanmak için il il dolaştım. Bunun için ekmek davasını çok iyi

bilirim" diye konuştu.

Dernek başkanı Mustafa Bozdemir de, 20 yıldır ilçede termik santral kurma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Tufanbeyli büyüyecek. Belki de çevrenin en büyük yerleşim yeri olacak. İlçemiz büyürken insanımızın da ekonomik gücünün büyümesi gerekiyor. Bunun olabilmesi için kesinlikle birlik olmamız gerekiyor" dedi.

Eski Tufanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keçe de daha önce ilçeye gelen yetkililerin vaatlerini unutmadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Ancak bugün termik santralin işlerini yürüten şahıs 'Tufanbeyli'de adam yok ben bunlara güvenmiyorum' diyerek kendisi Kahramanmaraşlı olduğu için santralin bütün ihtiyaçlarını Kahramanmaraş'ın Göksun ilinden karşılamaktadır. Bu tutum ve davranıştan hoşnut değiliz. Bu durum Tufanbeyli esnafını olumsuz etkilemektedir. Termik santralin personel ihtiyacı Tufanbeyli'den karşılanmalı, şartnameye Tufanbeyli'yi iyileştirici maddeler konulmalı, ihtiyaçların karşılanmasında önce Tufanbeyli halkı ve esnafı

düşünülmelidir. Tufanbeyli halkı horlanacaksa bunun böyle gitmeyeceği bilinmeli, Tufanbeyli halkının geçmişine bakılarak, bundan sonraki olacaklar çok iyi tahlil edilmelidir" diye konuştu.

Toplantıda söz alan esnaflar ise, termik santral için alım yapılan taşıma, yemek, yakacak ve diğer ihtiyaçları da karşılayabileceklerini ancak kendilerinden teklif dahi alınmadığını söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tufanbeyli'de Birlik Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement