Turizm Platformu 2013 Değerlendirme Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Turizm Platformu 2013 Değerlendirme Toplantısını Yaptı

Turizm Platformu 2013 Değerlendirme Toplantısını Yaptı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) koordinasyonuyla oluşturulan Turizm Platformu, 2013 değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

09.01.2014 17:19

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) koordinasyonuyla oluşturulan Turizm Platformu, 2013 değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıya; Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı, Harran Kaymakamı Muhammet Selami Yazıcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile çok sayıda iş adamları ile turizm platformu üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasın yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı, Güneydoğu illeri arasında turizm potansiyeline sahip en yüksek olan ilin Şanlıurfa olduğunu söyleyerek, "Şanlıurfa Kültür ve Turizm konusunda eşsiz imkanlara olmakla birlikte bu potansiyeli günümüzde kısmen olarak kullanmaktadır. Şanlıurfa'mızın turizm gelirini artırmak için arkadaşlarımızla birlikte rapor hazırlamış bulunmaktayız. Hazırlamış olduğumuz raporda amaç turizmi geliştirirken önümüzdeki eksiklikler, olumsuzluklar ve konaklama gün sayısını artırmaya yönelik çalışmalardır. Bu Sorun hepimizin sorunudur. Amacımız herkesin el ele verip, Şanlıurfa'mızın turizm potansiyelini artırmamız gerekmektedir. Çünkü Şanlıurfa turizm açısından büyük bir öneme sahiptir" dedi.

Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfa'nın çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, "Çok büyük potansiyele sahibiz ama ne yazık ki bunu kullanamıyoruz. Turizmde önemli bir yere gelebilmemiz için bazı kuralları yerine getirmemiz gerekmektedir. Öncelikle tarihi yerlerimizi korumamız gerekmektedir. Daha sonra ise bunlara fonksiyon yaratmamız gerekmektedir. Bunları yaptıktan sonra en önemli kural tanıtım ve pazarlamadır. Aslında en eksik olduğumuz konuda budur. Çünkü daha tanıtımımızı kendimize bile yapmamışız. Şanlıurfalı birçok vatandaşımız kendi kültürünü bilmemektedir. Öncelikle hedefimiz bu olsun. Eğer kendi içimizde tanıtımımızı yaparsak, dünya'ya da tanıtmış oluruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Turizm Platformu üyeleri tarafından hazırlanan sunum izlendi. Sunumun ardından Mehmet Turan'ın başkanlığında karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunuldu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Platformu 2013 Değerlendirme Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement