Türk Müziği Günleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Türk Müziği Günleri Devam Ediyor

Türk Müziği Günleri Devam Ediyor

MÜZİKSEV’de düzenlenen “Türk Müziği Günleri” oda dinletileri ve konserlerle tüm heyecanı ile devam ediyor.

12.05.2014 15:42

MÜZİKSEV'de düzenlenen "Türk Müziği Günleri" oda dinletileri ve konserlerle tüm heyecanı ile devam ediyor.

7 Mayıs'ta başlayan ve 29 Mayıs'a kadar sürecek etkinliklerin ikincisi 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü "Darbuka ile Tanışma" başlığı ile yapılacak. Emekli TRT sanatçısı Yılmaz Atalar saat 17.30 başlayacak oda dinletisinde darbuka çalmanın inceliklerini gösterecek.

15 Mayıs'ta Türkiye'nin iki seçkin kaval sanatçısı Fedai Tekşahin ve Mahmut Karagenç, Orhan Mutlu Şahin'in piyanosu eşliğinde çok farklı bir konsere imza atacak. MÜZİKSEV Salonunda saat 20.30'da başlayacak konserde bir araya gelmesi pek de düşünülmeyen kaval ve piyano buluşacak.

22 Mayıs'ta MÜZİKSEV'in 200 kişilik butik salonu "Santur ile Kanun'un Sohbeti"ne sahne olacak. Birbirlerine çok benzetilse de çalma teknikleri ve ses renkleri farklı olan bu iki çalgı genç ustalarının elinde ilginç bir projede bir araya gelecek. 27 Mayıs'ta oda dinletisi "Tanburla Başbaşa" var. Tanburi Özcan Abaylı, Türk Müziği'nin en güzel çalgılarından biri olan tanburu tanıtacak.

MÜZİKSEV Türk Müziği Günleri, 29 Mayıs 2014 akşamı uzun süre unutulmayacak bir konserle sona erecek. Piyanist Nihat Demirkol, "Tanburi Cemil Bey'e Mektuplar-Piyano ile Saz Eserleri- Doğaçlamalar, Çeşitlemeler" konseriyle hem büyük ustaya hem de müziğimizin ölümsüz eserlerine saygı sunacak.

Konserler, 463 03 00 numaralı telefondan yer ayırtılarak ücretsiz izlenebilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Müziği Günleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement