Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Türk Polis Teşkilatının 170'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte emniyet kemeri simülatör aracını denedi.

08.04.2015 14:53

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Türk Polis Teşkilatının 170'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte emniyet kemeri simülatör aracını denedi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında kent meydanında simülatör aracı kuruldu. Simülatör aracını deneyen Belediye Başkanı Akdoğan, burada yaptığı açıklamada, emniyet kemerinin önemini simülatör aracı sayesinde bir kez daha iyi anladıklarını ifade etti.

Sürücü ve yolcuların araç içinde emniyet kemeri takmayı ihmal etmemeleri gerektiğini vurgulayan Akdoğan, "Emniyet kemerini tüm sürücülerimizin ve yolcuların kullanması gerekiyor. 'Gerekmiyor' diyen kişiler de varsa kent meydanına gelerek simülasyon aracında deneyebilirler. Emniyet kemeri kullanmak yasal bir zorunluluk. Bu konuda kimsenin menfaati yok sadece kullanan kişinin menfaati var. Halkımızın can güvenliği açısından önemli bir çalışma olmuş. Emniyet Müdürümüze, teşkilatına hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Kurt da emniyet kemeri kullanımının ne kadar gerekli ve faydalı olduğunu göstermek için simülatör aracını tanıtmak istediklerini söyledi. Kurt, emniyet kemerinin hayati önemini öğrencilere, sürücülere, müşterilere ve yolculara yaşayarak öğretmek için böyle bir çalışma yaptıklarını aktardı.

Simülasyon aracı 10 Nisan Cuma gününe kadar kent meydanında vatandaşlara hizmet verecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement