Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Türkiye\'ye Sığınan Suriyeliler

Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu Başkanı Süleyman Dağ, platformun adı kullanılarak yardım talep edenlere itibar edilmemesini istedi.

16.03.2013 12:14

Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu Başkanı Süleyman Dağ, platformun adı kullanılarak yardım talep edenlere itibar edilmemesini istedi.

Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmaniyelilerin şehir merkezinde kalan yaklaşık 500 Suriyeli aileye kucak açtığını belirtti.

Platform üyelerinin sorumluluklarının bilincinde olarak Suriyeli aileler için ayni yardım topladığını ifade eden Dağ, şunları kaydetti:

"Suriyeli kardeşlerimize yardım etmek amacıyla kurduğumuz platformumuz bu güne kadar hiç nakdi yardım yapmadı, yapmayacak. Kardeşlerimize ihtiyacı olan malzemelerden oluşan yardımları kabul ediyor ve ulaştırıyoruz. Nakit yardım yapmak isteyenlere ulusal yardım kuruluşlarının Suriye hesabına yatırmalarını tavsiye ediyoruz. Son günlerde ilimiz merkezinde halkımızdan platform adını kullanarak sığınmacı kardeşlerimiz için para talep edenlerin olduğu bilgisini alıyoruz. Şehrimizde kalan Suriyeli kardeşlerimiz için nakdi değil, ayni yardım yapıyoruz. Bu nedenle platformun adını kullanarak halkımızdan maddi yardım talep edenlere itibar edilmemeli. Bu tür olayla karşılaşan kardeşlerimizin polisi aramalarını istiyoruz."

Dağ, platformun çalışmalarından bahsederek, Suriyeli sığınmacıları misafir kabul ettiklerini kaydetti.

"Kardeş Aile Projesi" kapsamında kirada kalan Suriyeli ailelere yardım yapıldığını ifade ede Dağ, şu bilgileri verdi:

"Platformumuz, ensar-muhacir ilişkisini yeniden yaşamak amacıyla kardeş aile projesini hayata geçirdi. Bu anlamda kardeşlerimize birinci el ve ikinci el kışlık giyim eşyası, gıda, yakacak ve ilaç kampanyası başlatıldı. Diyanet Vakfı'nın gönderdiği 250 torba un, 250 gıda paketi, 200 battaniye, 100 koli mutfak eşyası, 25 soba, 20 tona yakın odun ve kömür ilimizde ikamet eden Suriyeli kardeşlerimize dağıtıldı."

Dağ, kuru gıda, soba, ayakkabı, giysi ve undan oluşan üç tır yardımı, sınır bölgelerde yaşayan Suriyelilere gönderildiğini belirtti.

Muhabir: Ümit Kahrıman/ Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Tevfik Işık - OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement