Denizli'de Tütün Alanlarının Yerini Bamya Aldı - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Tütün Alanlarının Yerini Bamya Aldı

Denizli\'de Tütün Alanlarının Yerini Bamya Aldı

Çal İlçesi'nde eski tütün tarlalarında susuz olarak yetiştirilen "Çal Bamyası" bölge ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

03.08.2013 19:02  Güncelleme: 08:18

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Çal'da eski tütün tarlalarında susuz olarak yetiştirilen "Çal Bamyası"nın bölge ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Kutlu, Denizli'de kuru tarım yapılan bölgelerde çiftçilerin alternatif tarım ürünlerine yöneldiklerini, bunlardan birisinin de son zamanlarda üretimi artan Çal Bamyası olduğunu belirtti.

Çal bamyasının Akkent ve Hançalar beldeleri ile Alfaklar köyünde yaklaşık bin 300 dekar alanda yetiştirildiğini ifade eden Kutlu, "Denizli'de eski tütün alanlarının yerini bamya alıyor. Susuzluğa dayalı Çal bamyası bölge ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Çal bamyası kuru tüketilen bir üründür. Dekarda 400 kilogram verim alınan bamyada kuru olarak yaklaşık 90 kilogram ürün alınmaktadır. Kilosu 65-85 lira arasında satılan kuru bamyalar çok özel menülerin ve özellikle düğün yemeklerinin vazgeçilmezleri arasına girmeye başladı. Çal'da eski tütün tarlalarında susuz olarak yetiştirilen Çal bamyası, Denizli'de tüketilmekle birlikte daha çok çevre illere satılmakta, bölge ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

Sezgin Kutlu, nisan ayında ekilen bamyanın haziran ayında başlayan hasadının eylül ayı sonuna kadar sürdüğünü kaydetti. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'de Tütün Alanlarının Yerini Bamya Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement