Uaü Öğrencileri Projelerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Uaü Öğrencileri Projelerini Sergiledi

Uaü Öğrencileri Projelerini Sergiledi

Uluslararası Antalya Üniversitesi işletme yüksek lisans öğrencileri stratejik yönetim dersi kapsamında hazırladıkları çalışmaları sergilediler.

14.01.2014 22:03

Uluslararası Antalya Üniversitesi işletme yüksek lisans öğrencileri stratejik yönetim dersi kapsamında hazırladıkları çalışmaları sergilediler.

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde işletme bölümü yüksek lisans öğrencisi 160 öğrenci stratejik yönetim dersi kapsamında Antalya'da bulunan bazı firmalarda derslerde aldıkları teorik bilgileri uygulayarak proje hazırladılar. Projelerini düzenledikleri kokteyle Rixos Downtovn otelde sergileyen öğrenciler proje kapsamında edindikleri bilgileri sunum eşliğinde paylaştılar. Kokteylde konuşan Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe hedeflerinizin tematik bir üniversite olarak gençleri geleceğe taşımak olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"894 lisans 161 de yüksek lisans öğrencisiyle üniversitemiz çalışmalarını sürdürüyor. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin çalışacakları firmalarda daha etki olabilmelerini amaçlıyoruz. Hedefimiz tematik bir üniversite olarak öğrencilerimizi geleceğe taşımak istiyoruz."

Projenin yapılmasında öğrencilere destek olan ve etkinliği düzenleyen İnsan kaynakları ve stratejik yönetim dersi öğretim üyesi Doç. Dr. Mesut Akdere öğrencileri iş hayatına daha etkili şekilde hazırladıklarını bu proje kapsamında öğrencilerin eksiklerini saha da fark etmesine yaradığını kaydetti. Akdere: "Öğrencilerimiz derslerde öğrendikleri teorik bilgileri işletmelerle görüşerek pratikte uygulamış oldular. İş hayatına gerçek anlamda atılmalarını sağlamak istedik. Geleceğin liderlerini hazırlıyoruz. Çalışmaları yaptıkları firmaları kendileri tercih ederek bu projenin her aşamasını görmüş oldular.

Turizm sektöründe özel bir firmanın genel müdürü ve Uluslararası Antalya Üniversitesi İşletme bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi olan Mehmet Çubukçuoğlu yıllardır çalıştığı firmayı bu proje sayesinde çalıştığı firmanın eksikliklerini gördüğünü ve kısa sürede eksikleri giderdiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu proje çalışması yıllardır çalıştığım firmayı daha farklı bir gözle görmeme yardımcı oldu. Stratejik yönetim dersi ile çalıştığım firmanın SWOT (güçlü zayıf yönleri) analizini yapmış oldum. Bu sayede firmamızın eksikliklerini tamamlayabileceğim."

Etkinlik öğrencilerin hazırladıkları çalışmaları incelemesiyle son buldu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uaü Öğrencileri Projelerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement