Ücretsiz Tiyatro İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Ücretsiz Tiyatro İlgi Gördü

Ücretsiz Tiyatro İlgi Gördü

Malatya Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi ve Malatya İl Kültür Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel doğaçlama tiyatro gösterimi büyük beğeni topladı.

28.03.2014 14:10

Malatya Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi ve Malatya İl Kültür Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel doğaçlama tiyatro gösterimi büyük beğeni topladı.

Yeşilyurt halk eğitim merkezi tiyatro topluluğunun sahnelediği oyunda oyuncu olarak Nurullah Kadak, İrem Alhan, Levent Yücel ve Uğur Boyraz rol aldı.

Oyun öncesi kendisinin hazırladığı 27 Mart bildirisini açıklayan halk eğitim merkezi tiyatro usta öğreticisi yönetmen Ömer Konakçı, "Farklı kültürlerin yaşantıları hakkında bilgiler alır ve biz kendi kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz ve daha sayamadığım binlerce güzel sebep için diyoruz ki tiyatro sevdamız. Tiyatroyu çok seviyoruz. Tiyatro da yenmek yenilmek yok. Tiyatro da kırmak kırılmak yok. Tiyatro da sevmek sevilmek var. Tiyatro da anlamak anlatmak var. Tiyatro da eğlenmek var. Tiyatro da emek var. Tiyatronun ve gücünün farkına varalım, tiyatroya destek olalım, tiyatroyu yaşatalım" dedi.

Oyunu Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Güler ve salonu dolduran seyirciler izledi.

Oyun sonrası oyunculara çiçek takdim eden Kaymakam Babahanoğlu, "Çok profesyonel bir gösteri izledik. Oyunun doğaçlama yapılması bizleri çok şaşırttı. Arkadaşları canı gönülden kutluyor tebrik ediyorum" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ücretsiz Tiyatro İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement