Uedaş Tiyatro Topluluğu Perdesini Açtı - Son Dakika
Yerel

Uedaş Tiyatro Topluluğu Perdesini Açtı

Uedaş Tiyatro Topluluğu Perdesini Açtı

UEDAŞ çalışanlarından oluşan tiyatro topluğu, ilk oyunlarını Sevgi Evlerinde yaşayan çocuklar için sahneledi.

10.02.2014 14:20

UEDAŞ çalışanlarından oluşan tiyatro topluğu, ilk oyunlarını Sevgi Evlerinde yaşayan çocuklar için sahneledi.

Güney Marmara Bölgesinde 2.7 milyon müşteriye elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım'ınaltı ay önce iç iletişim çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği tiyatro grubu, ilk oyununu Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün çatısı altında bulunan Sevgi Evleri'nde yaşayan çocuklara sergiledi. Aile Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Kahraman Çınar, Murat Karaarslan,UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu katıldı. Bursa Şehir Tiyatroları Sanatçısı Ömer Naci Topçu'nun yönetmenliğinde sahneye konan Ahmet Vefik Paşa'nın Moliere'in Hastalık Hastasından uyarladığı Meraki, hastalık ve ölüm korkusu nedeni ile çevresindekilere ve kendisine hayatı zindan eden bir insanın, çevresine karşı düştüğü gülünç durumu ele alıyor. Tamamı personellerinden oluşan Tiyatro Topluluğu yedi aydır profesyonel diksiyon ve drama eğitimi alıyor. Sıcak ve içten bir komediyi sahneleyen UEDAŞ Tiyatro Topluluğu faaliyetlerini sürdürüyor.

Sahnelenen oyun sonrası oyuncuları tebrik eden Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, tiyatronun kültürel gelişmeyi sağlayan önemli bir güç olduğunu belirtti. Toplumsal değerlerin sanatsal bir biçimde topluma aktarılmasını sağlayan tiyatronun önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Avcı, düzenlenen etkinlik için UEDAŞ'a teşekkür etti.

Oyun sonrası konuşma yapan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, "Çalışanlarımızın tiyatro yapma isteği bizi heyecanlandırdı. İlk günden itibaren kendilerine destek verdik. Onlar da bu desteğimizi boşa çıkarmayarak, özveriyle çalıştılar ve sonuca ulaştılar. Kendileriyle gurur duyuyorum. Elektrik dağıtımının yanında, tiyatro dalında da başarımızı göstermiş olduk" dedi.

Projenin fikir sahibi UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce ise, sosyal sorumluluk çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, tiyatro oyununun değişik illerde de sahneleneceği bilgisini verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uedaş Tiyatro Topluluğu Perdesini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement