Ülkü Ocaklarından Türkmen Katliamına Tepki - Son Dakika
Yerel

Ülkü Ocaklarından Türkmen Katliamına Tepki

Ülkü Ocaklarından Türkmen Katliamına Tepki

Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Konya Şubesi, Suriye’nin Türkmen Dağı Bölgesinde son günlerde yaşanan katliamlara tepki gösterdi.

21.11.2015 16:30

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya Şubesi, Suriye'nin Türkmen Dağı Bölgesinde son günlerde yaşanan katliamlara tepki gösterdi.

Zafer Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya İl Başkanı Mehmet Erkin, yıllardır iç savaşın sürdüğü Suriye'de, Türkmenlerin şehit olmaya, gözyaşı dökmeye maruz kaldıklarını belirterek, "Türkmen kardeşlerimiz bir yandan peşmergelerle bir yandan Suriye rejim askerleri ile bir yandan da emperalist güçler ve IŞID'le çarpışmak durumunda kalmaktadır. Dört bir yandan kıskaç altına alınan Türkmen kardeşlerimiz, yurtlarından edilmekte, daha da ötesi canlarından olmaktadır. Son birkaç gündür de Rusya ve Suriye rejim güçleri ortak hareket ederek Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde kara harekatı başlatmıştır. Dünyanın da sessiz kalmasıyla Bayırbucak Türkmen bölgesi adeta bomba yağmuruna maruz kalmaya devam etmektedir. Gelen haberler oldukça acıdır. Türkmen kardeşlerimizin ne kadar zor durumda olduğu açıkça görülmektedir" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülkü Ocaklarından Türkmen Katliamına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement