Ümit Karataş, Kamu Sağlık-sen Genel Başkanlığına Seçildi - Son Dakika
Yerel

Ümit Karataş, Kamu Sağlık-sen Genel Başkanlığına Seçildi

Ümit Karataş, Kamu Sağlık-sen Genel Başkanlığına Seçildi

Kamu ve Üniversitesi Hastaneleri Sağlık, Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası’nın (KAMU SAĞLIK-SEN) olağanüstü kongresi yapıldı.

16.03.2016 11:58

Kamu ve Üniversitesi Hastaneleri Sağlık, Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası'nın (KAMU SAĞLIK-SEN) olağanüstü kongresi yapıldı. Kongrede, genel başkanlığa, Ümit Karataş getirildi.

AKTİF SAĞLIK-SEN, adını KAMU SAĞLIK-SEN olarak değiştirdiği olağan genel kongresinde, genel başkan yardımcılığını yapan Ümit Karataş genel başkanlığa seçildi. Demokratik ve yenilikçi bir anlayışla toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak yollarına devam edeceklerini belirten Karataş, " Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus, ülke bütünlüğünü, demokratikleşme ve eğitim alanındaki milli hedeflerini geliştirerek sonsuza kadar yaşatmaya, barış dolu Dünya ailesi içerisinde en onurlu, müreffeh Türkiye idealine hizmet eden KAMU SAĞLIK-SEN Olağanüstü Genel Kurulunu yaparak yeni yönetimini oluşturdu. Türk Milletinin huzuruna, devletimizin birliğine ve dirliğine karşı yapılmış saldırıları gerçekleştiren terör odakları, onların işbirlikçileri iyi bilmelidir ki, Türk milleti bu alçakça saldırılara boyun eğmeyecektir. Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi bölmeye, kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye'yi karıştırarak, Ortadoğu gibi bir bataklığa çevirmek isteyenler iyi bilmelidir ki, bu hain emellerine asla ulaşamayacaklardır" dedi.

Sağlık personeli eksikliği çalışanların iş yükünü arttırdığını, vatandaşa verilen sağlık hizmeti kalitesini düşürdüğünü de belirten Karataş, "Sağlık çalışanlarının çok büyük bir kısmının döner sermaye almıyor. Sabit ek ödemeye mahkum ediliyor. Alınan ücretler 4-5 yıldır aynı düzeyde seyrediyor. Her ay bine yakın sağlık çalışanı şiddete uğruyor. Sağlık çalışanları, fazla mesai, kimyasallar, radyasyon, yıpranmışlık sendromu, iş yükü, bulaşıcı hastalıklar, şiddetle karşı karşıya olmalarına rağmen yıpranma payını yıllardır alamadılar. Görüldüğü gibi hem sendika hem de sivil toplum örgütü olarak yoğun bir mücadeleyi vermemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Ülkenin, milletin ve sendikal yaşamın bu kadar kuşatıldığı bir süreçte bizim mücadelemiz içinde yer alan arkadaşlarımı kutluyor, haklarının asla ödenmeyeceğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ümit Karataş, Kamu Sağlık-sen Genel Başkanlığına Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement