SAMULAŞ Genel Müdürü Üner, 2. Kitabını Çıkarttı - Son Dakika
Yerel

SAMULAŞ Genel Müdürü Üner, 2. Kitabını Çıkarttı

SAMULAŞ Genel Müdürü Üner, 2. Kitabını Çıkarttı

SAMULAŞ Genel Müdürü Akın Üner, ikinci romanı olan Mümin Bulutu okuyucularının beğenisine sundu.

05.11.2013 11:34  Güncelleme: 11:43

'Çalı Harmanı' isimli ilk romanı yaklaşık 3 bin satan ve okurların beğenisini toplayan SAMULAŞ Genel Müdürü Akın Üner, ikinci romanı olan 'Mümin Bulut'u okuyucularının beğenisine sundu.

Elektrik ve elektronik mühendisi olan Akın Üner, ikinci kitabı olan 'Mümin Bulut'ta, Osmanlı Akıncıları'nın Rumeli'den Samsun'a uzanan öyküsünü anlatıyor. Kitap hakkında bilgi veren SAMULAŞ Genel Müdürü Akın Üner, "Osmanlı tarihinin en ünlü akıncı beylerinden Evrenos Gazi'ye Sultan Orhan Gazi'nin hediye ettiği kılıç ve kaftanın günümüze kadar uzanan öyküsünün anlatıldığı roman, tarih ve macera tutkunlarını tarihin derinliklerinde heyecanlı bir yolculuğa davet ediyor. Rumeli tarihi ve kültürüyle ilgili öğelerle süslenen romanda, olaylar Osmanlı'nın Balkanlarda bıraktığı mimari eserleri araştıran sanat tarihçisi Elçin Karaman'ın etrafında dönüyor. Genç ve güzel kız, Evrenos Gazi'nin kutsal emanetlerinin 1910'lu yıllarda Pontus ayaklanmasının liderlerinden olan Papaz Karavangelis tarafından çalındığını keşfediyor. Elçin Karaman'ın en büyük rakibi ise Samsun çevresinde Pontus hazinelerini arayan Rum define avcıları oluyor" dedi.

Mümin Bulut'ta anlatılan olayların önemli bir bölümünün Samsun'da geçtiğini belirten Üner, "Roman Tekkeköy'deki Rumlar'dan kalma kalıntıların yanı sıra Amisos Kafe'den Elmas Hanım Konağı'na, Çiftlik Caddesi'nden Subaşı Meydanı'na kadar Samsun'un tanmış yerlerinde geçiyor. Romanda geçen tüm mekanlar gerçek. Sultan Orhan Gazi'nin Evrenos'a hediye ettiği kılıç ve kaftana dair Osmanlı tarihçilerinin kaleme aldığı belgeler var. Sonradan bu emanetlerin kaybolduğu biliniyor. Mümin Bulut'un öyküsü, bu emanetleri bulmaya çalışan genç bir sanat tarihçisi kızın mücadelesini anlatıyor. Yaşadığımız kentte ve Balkanlardaki Osmanlı eserlerinin içinde saklanan şifreler ve gizemli sırlar, okuyucuyu cezp edecek" diye konuştu.

Yakın Plan Yayınları'ndan çıkan romanın ilk baskısı 2 bin 500 adet basılmış olup, Samsun'da Site Camii'nin yanındaki Endülüs Kitapevi'nden ve tüm Türkiye'de D&R mağazalarından ya da internet kitapçılarından temin edilebilir. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel SAMULAŞ Genel Müdürü Üner, 2. Kitabını Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement