Üniversite Öğrencileri Köyleri Yeşillendiriyor - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencileri Köyleri Yeşillendiriyor

Üniversite Öğrencileri Köyleri Yeşillendiriyor

Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, barış sürecine destek sağlamak için köy okullarına fidan dikti.

27.04.2013 16:23

Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, barış sürecine destek sağlamak için köy okullarına fidan dikti.

Pozitif Düşünenler Kulübü, "Neden sizin de bir dikili ağacınız olmasın, bir köy yeşillenir Diyarbakır yeşillenir" sloganlarından yola çıkarak köy okullarını yeşillendirdi. Elektrik elektronik, elektrik teknolojisi, elektrik cihaz, inşaat bölümü öğrencileri Eğil'in Baysu köyü Ordular Mezrası İlköğretim Okulu'nun bahçesine fidan dikti.

Öğrencilerle birlikte fidan dikimi için Eğil'e gelen Diyarbakır MYO Müdürü Davut Karaaslan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Orman Fidanlık Müdürlüğüne kumanya, ulaşım ve verilen fidanlar için teşekkür ettiğini dile getirdi.

Karaaslan "Böyle güzel bir süreçte böyle güzel bir etkinlik herkese örnek olmalı. Tüm okullar, üniversiteler, öğrenciler bir köyü yeşillendirmeli. Üniversitemizin öğrencileri ile köy okullarında ki öğrencilerin bir arada olması bizim için çok önemli. Öğrencilerimizle daha önce de bir köy okulunun tamirat işlerini yapmıştık. Bu tür etkinliklerimize hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

Orman Fidanlık Müdürlüğü tarafından verilen 500 adet fidanla birlikte öğrencilerin katkılarıyla alınan 100 fidan okul bahçesine ve çevredeki evlerin bahçelerine dikildi. Köy okulunun öğretmenlerinden Yasemin Ateş zor şartlarda eğitim verdiklerini ve öğrencilerinin daha iyi koşullarda eğitim görmesini istediğini dile getirdi. Ateş, okullarına yapılan ziyaretten çok memnun kaldıklarını söyleyerek öğrencileriyle birlikte fidan dikti. Neşe içinde geçen fidan dikimi sırasında ilkokul öğrencileri ve üniversiteli öğrenciler birlikte fidan dikti.

Öğretim elemanı Serdar Güneli, öğrencilerin birlikte fidan dikerek kardeşliği, dostluğu, barışı pekiştirdiğini vurguladı.

Yenilen yemeğin ardından öğretmen ve öğrenciler Diyarbakır'a döndü. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencileri Köyleri Yeşillendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement