Ünlü Alman Rap Sanatçısından Workshop - Son Dakika
Yerel

Ünlü Alman Rap Sanatçısından Workshop

Ünlü Alman Rap Sanatçısından Workshop

Ünlü Alman Rap Sanatçısı Christian Weirich, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen workshop çalışmasına katıldı.

26.11.2012 12:29

Ünlü Alman Rap Sanatçısı Christian Weirich, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen workshop çalışmasına katıldı.

Konser ve workshopa Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi akademisyenleri ve öğrencileri, Özel İsmail Kaymak İlköğretim Okulu öğrencileri, Almanca öğretmenleri ve 18 Mart İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri katıldı. Finansmanı İstanbul Goethe Enstitüsü tarafından sağlanan konserin workshop bölümünde, Weirich öğrencilere Rap müziğin diğer müzik alanları ile ilişkisi ve çıkış öyküsünü anlatarak öğrencilerin sorularını cevapladı. Christian Weirich, dağıttığı şarkı metinleri eşliğinde öğrencilere şarkı sözlerini öğreterek öğrencilerle birebir şarkı söyledi. Christian Weirich konseriyle, yabancı dil eğitiminde öğrencilerin şarkı yoluyla eğlenirken de öğrenebileceğini gösterdi. Şarkı aralarında, öğrencilerle müzik alanındaki tecrübelerini de paylaşan Christian Weirich katılımcıları yapmış olduğu jest ve mimik hareketleriyle dinleyenleri sık sık güldürdü. Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevide Akpınar Dellal, "Çanakkale'de böyle güzel bir etkinliği gerçekleştirmemizi sağlayan İstanbul Goethe Enstitüsü Müdürü Claudia Hahn-Raabe'ye ve Eğitim İşbirliği Birimi Yöneticisi Nurten Doğan'a teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

Dellal, İstanbul Goethe Enstitüsü'nün desteğiyle ünlü Alman Yazar Leonhard Thoma'yı ağırlayacaklarını ifade etti. Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı ve İstanbul Goethe Enstitüsü işbirliği ile gerçekleşen konserde 8 bine yakın kişiye aynı anda Rap şarkıları söyleterek Guiness Dünya Rekoru kıran Christian Weirich 'in en önemli özelliği, konserlerinde Johann Wolfgang Goethe ve Friedrich Schiller'in eserlerini yorumlaması. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünlü Alman Rap Sanatçısından Workshop - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement