Ünye Tapu Binasında Tadilat Çalışması - Son Dakika
Yerel

Ünye Tapu Binasında Tadilat Çalışması

Ünye Tapu Binasında Tadilat Çalışması

Ünye Tapu Müdürü İhsan Koyun, bulundukları mevcut yer ile ilgili inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

28.03.2013 13:59  Güncelleme: 14:00

Ünye Tapu Müdürü İhsan Koyun, bulundukları mevcut yer ile ilgili inşaat çalışmalarının başladığını ve 20 günde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yeni yerine taşınması ile mevcut alan Tapu Müdürlüğü'ne bırakılmış ve buralarda yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili ihale sürecine girilmişti. İhaleyi alan inşaat firması Tapu Müdürlüğü'ndeki çalışmalarına başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ünye Tapu Müdürü İhsan Koyun, inşaat süresinde verilecek hizmetlerde aksama olabileceğini belirterek vatandaşların sabırlı olmasını istedi.

Tapu Müdürü İhsan Koyun, inşaat ile ilgili her şeyin tamamladığı ve çalışmaların başladığını belirtti. Sosyal yardımlaşmanın taşınması ile mevcut alanı vatandaşların bekleme odası yapacaklarını da belirten Koyun, "Orayı vatandaşlarımız için ön başvuru ve bekleme alanı yapacağız. Burada iki tane başvuru personelimiz olacak. Birisinde günlük işlemlerin yapılmasını takip eden memur, ikincisinde tapu kaydı, doğrudan gelir desteği ve bankaların bilgi edinmeleri gibi bilgi verecek bir personel bulunacak. Birde müdür yardımcısı olacak, iç işleyişi organize edecek. Vatandaşların ayaküstü sorularına cevap verebilecek, o ortamın hal ve gidişini dizayn edebilecek ve görüntüyü bozmadan çalışmayı sağlayabilecek nöbetçi memur anlamında bir gözlemci müdür yardımcımız olacak. Vatandaşlarımız işlemlerini beklerken rahatlıkla oturabileceği koltuklar olacak. Çay içebilecekleri bir çaymatik, su ihtiyaçlarını gidermeleri için sumatik gibi bir şeyler de düşünüyoruz. Ayrıca acil durumlarında fotoğraflarını unutmuşsa, kendi kendine fotoğrafını çektirebileceği çok ucuz ücretli bir foto kabini koymayı düşünüyoruz" dedi.

"20 GÜNDE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

İhsan Koyun şöyle devam etti: "Yüklenici firmaya verilen süre 30 gün ancak firma ile yaptığımız görüşmede çalışmaların 20 gün gibi bir sürede bitirilebileceğini söylediler. Duvarlar boyanacak,

yerler 60x60 siyah granit ile kaplanacak tavanda 60x60 alüminyum asma tavan olacak. Tapu Kadastro Bilgi Sistemi'nin (TAKBİS) de alt yapısı yenilenecek. Bu çalışmalar süresinde hizmetlerde aksamalar olabilir. Vatandaşlarımızın sabırlı olmalarını rica ediyoruz."

Koyun sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşımız burada başvurusunu yapınca servise gitmeye gerek kalmayacak. İlgili ekranlardan işleminin akışını izleyebilecek. Soracağı bir şeyler var ise ilgili memura soru sorup, sorularına cevap alabilecek. İşlem aşaması devam ederken cebine mesaj gelecek. İşlemlerinin her aşamasını cebindeki mesajından içeriğine göre kendisini yönlendirecek. İşlem bittiği zaman harç aşamasına gelmişse dairemize gelmeden ilgili bankaya gidecek, harcını yatıracak. Bekleme salonunda bizim memurumuzun otomatik anonsunu bekleyecek. Akit masasına davet edecek, vatandaşımız akit masasına gelirken memurumuzda akit masasına gidecek. Onlar akit masasında konuştukları zaman sonlandırılmış evrakın karşılıklı nüfus cüzdanı incelendikten sonra sorumlu müdür yardımcısının gözetiminde imzalar atılıp, işlem sonlandırılmış olacak." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye Tapu Binasında Tadilat Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement