Urfa'da Büyükşehir Yönetimi Belli Olmaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Urfa'da Büyükşehir Yönetimi Belli Olmaya Başladı

Urfa\'da Büyükşehir Yönetimi Belli Olmaya Başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde 7 daire başkanlığı ataması yapılırken, yaklaşık 15 daire başkanlığına henüz atama yapılmadı

15.04.2014 12:35

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde Daire Başkanlıkları ve diğer birimlere atamalar devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na Ekrem Ayaz, Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na Mithat Şengöz, Çevre Koruma Daire Başkanlığı'na Halil Kırmızı, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Av. Lamih Çelik, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'na Ö. Faruk Uludağ, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'na Hamdi Kaysı, Fen İşleri Daire Başkanlığı'na Yaşar Fırat, Özel Kalem Müdürlüğü'ne Ömer Salih Ünlü getirildi. Genel Sekreter Vekilliğine Mahmut Kırıkçı ile ŞUSKİ Genel Müdürlüğü'ne ise Uğur Büyükhatipoğlu geçen hafta atanan isimlerdi.

BAŞKANA BAĞLI BİRİMLERİN ÇOĞU ATANDI
30 mart yerel seçimlerinde Celalettin Güvenç'in Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmasının ardından belediyenin yönetim kadrosu da oluşturulmaya başlandı. Başkana bağlı Özel Kalem Müdürlüğü'ne daha önce Adliye ve İl Kültür Müdürlüğü'nde görev yapan Ömer Salih Ünlü getirilirken, yine başkana bağlı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na daha önce belediyede Hukuk İşleri Müdürü Av. Lamih Çelik, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü'ne ise kapanan İl Özel İdaresi'nin Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu atandı. Başkana bağlı 1. Hukuk Müşavirliği'ne Av. Mustafa Güneş'in getirilmesinin düşünüldüğü belirtilirken, diğer birimler olan danışmanlıklar, İç Denetim Birimi ve Sivil Savunma Uzmanlığına henüz kimse atanmadı.

İŞTE DAİRE BAŞKANLIKLARI
Genel Sekretere bağlı üç Genel Sekreter Yardımcılığı ve bunlara bağlı Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, Satınalma Daire Başkanlığı, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İsler Daire Başkanlığı, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı, İtfaye Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı gibi birimlerin çoğu henüz boş.

GÜVENÇ'İN 'A TAKIMI' BELLİ OLMAYA BAŞLADI
Bunlardan Genel Sekreterlik Vekilliği'ne daha önce uzun bir süre belediye başkan yardımcılığı yapan Mahmut Kırıkçı getirilirken, diğer birimler de tek tek doldurulmaya başlandı. Belediyede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevinde bulunan Hamdi Kaysı yeni yönetimde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'na getirilirken, yine belediyede Mali Hizmetler Müdürlüğü yapan Ö. Faruk Kaysı Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'na atandı. Seçimden önce Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'nü yürüten Ekrem Ayaz, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na; yine seçimden önce Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevinde bulunan Mithat Şengöz ise Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na getirildi.
Bugüne kadar kapanan İl Özel İdaresi'nde İhale Birim Sorumlusu, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü gibi görevlerde bulunan ve 30 mart yerel seçimlerinde Haliliye Belediye Başkan Aday Adayı olan Halil Kırmızı ise Çevre Koruma Daire Başkanlığı'na getirildi. Daha önce İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü görevini yürüten Yaşar Fırat da Fen İşleri Daire Başkanlığı'na atanan isimlerden oldu.

HALA BOŞ BEKLEYEN MAKAMLAR
Tüm bu atamalar vekaleten yapılırken, hala boş bekleyen daire başkanlıkları ise şöyle: Genel Sekreterlik ve iki yardımcılığı, bunlara bağlı Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, Satınalma Daire Başkanlığı, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İsler Daire Başkanlığı, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı, İtfaye Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı ile danışmanlıklar.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da Büyükşehir Yönetimi Belli Olmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement