Urfa'da İstihdama Destek Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Urfa'da İstihdama Destek Sürüyor

Urfa\'da İstihdama Destek Sürüyor

Şanlıurfa'da İŞKUR aracılığıyla 2 ayda 50'şer kişi olmak üzere toplamda 200 kişi meslek eğitimlerinin ardından istihdam edilecek.

02.04.2014 13:28

Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü 'arz talep dengesi'nde 200 kişiyi istihdam edecek. İstihdam projelerine devam eden Kurum İl Müdürlüğü, İşgücü piyasası analizini yakından takip ederek işverenlerle işsizleri bir araya getirmeyi sürdürüyor. İş gücü piyasasında arz talep dengesini oluşturmaya çalışan kurum yetkilileri bir yandan da istihdamı artırmayı hedefliyor.

Bu çerçevede Hanbey Tekstil ve Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü arasında yapılan protokolle iki ayda 50'şer kişi olmak üzere toplamda 200 kişi istihdam edilecek. Kursa katılanlar iki buçuk ay Model Makinacı, Kalite kontrol, Ortacı, Ütücü ve kesimhane olmak üzere mesleki eğitim alacak. Kursu başarıyla bitirenler fabrikada işbaşı yapacak. Kur süresi boyunca Kursiyer zaruri ücreti olan günlük 25 TL alacak olan kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortaları da yatırılacak. Fabrika kursuna alımlar önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Konuyla ilgili Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, "Şanlıurfa'da İşsizliğin belini bükmek istihdamı artırmak için vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. İşsiz vatandaşlarımızın özellikle meslek sahibi olmasına özen gösterirken, istihdamlarını da gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla yoğun çaba sarf ediyoruz. Önümüzde ki günlerde de alımların olacağı kurslarımıza tüm işsiz vatandaşlarımızı bekliyoruz' dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da İstihdama Destek Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement